Vágólapra másolva!
Jenson Button nem tudta működésre bírni a kemény abroncsokat a Spanyol Nagydíj első napján, Lewis Hamilton pedig a beállításokkal nem volt elégedett. Ennek ellenére jobbnak tartják az autójukat, mint Bahreinben.

Hiába végeztek jó helyen a McLaren versenyzői a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein, egyikük sem teljesen elégedett az autójával. A délutáni gyakorláson a legjobb köridőt autózó Jenson Buttonnak a Pirelli kemény abroncsaival gyűlt meg a baja: állítása szerint a csapat még mindig nem értette meg a viselkedésüket. "Jó délutánunk volt, de egyben nehéz is - megpróbáltuk megérteni a gumik működését" - nyilatkozta az edzés után. "Még mindig nem látjuk át őket igazán, bár úgy tűnik, a lágy gumikon jól megy az autó."

"A kemény keveréket egyszerűen nem tudom működésre bírni. Nem tudom felmelegíteni a gumikat. Fogalmam sincs, mi az oka ennek, de vasárnapig meg kell oldanunk a problémát" - jelentette ki a brit, aki a második edzést Sebastian Vettel és Nico Rosberg előtt nyerte meg, negyedik helyen végző csapattársánál pedig fél másodperccel gyorsabb volt. Button ennek ellenére elárulta, Lewis Hamiltonnak nem voltak ekkora problémái a gumikkal.

"Úgy tűnt, Lewis gyorsabb a kemény abroncsokon, mint a lágyakon. Nálam ez pont fordítva volt, szóval furcsa helyzet alakult ki" - magyarázta. "Általában nálam is fordítva szokott működni, a kemény gumi többnyire kedvező számomra. Remélhetőleg rájövünk, mi a probléma."

Forrás: McLaren

Button elárulta: úgy tűnik, a McLaren Barcelonába hozott fejlesztései beváltak. Ezzel Hamilton is egyetértett, szerinte már most érezni, hogy javultak a Bahreini Nagydíjon mutatott gyengébb forma óta. "Máris jobbnak tűnik az autó, mint az előző futamon, sokat tudtunk javítani. Nagyon elégedett voltam a délután futott hosszú etapommal, pozitív következtetéseket vonhatunk le belőle" - nyilatkozta. Ő sem volt azonban maradéktalanul elégedett az autójával

"Kicsit küszködtem a beállításokkal - a balansz nem volt egyenletes, ezért nehéz pontosan megmondani, hogyan javíthatnánk rajta. Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy rájöjjünk, mik a legfőbb problémáink - biztos vagyok benne, hogy holnapra javíthatunk az autón" - bizakodott.

Martin Whitmarsh szerint Barcelonában is rendkívül szoros versenyre kell számítani, ő azonban bízik benne, hogy a McLaren ismét harcba szállhat a győzelemért. "Jó hallani, hogy az első edzések után mindkét versenyzőnk elégedett a bevetett újításokkal. Most a mérnökökön a sor, hogy átvizsgálják az adatokat, és megállapítsák, mi az, ami működik, és miben javíthatunk."