Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíj első edzésnapján durvábbnak érezték a kopást Barcelonában, mint az előszezoni teszteken.

A Mercedesnél alapvetően elégedettek a Spanyol Nagydíj első edzésnapján elért eredményeikkel, de a többi csapathoz hasonlóan arra számítanak, hogy vasárnap meghatározó tényező lesz a gumikopás.

"Ma teljesen mások voltak a körülmények, mint a téli teszteken, sokkal jobban megviselték a gumikat" - mondta Nico Rosberg, aki délután harmadik lett Jenson Button és Sebastian Vettel mögött, a barcelonai pálya középső szektorában viszont mindenkinél jobb részidőt ért el. "Ezen az első napon komoly kihívást jelentett jól beállítani az autót az időmérőre, és különösen a versenyre."

"Azt még nem tudom, a gumikopás terén hogy állunk. Most át kell tanulmányoznunk az adatokat. A gumikkal létfontosságú lesz kíméletesen bánni itt."

Rosberg ugyanakkor megjegyezte, hogy pénteken "minden jól ment" a Mercedes szempontjából. Michael Schumacher, aki délután csak 8. lett, mert nem egy időmérő-szimuláció, hanem egy hosszabb etap során érte el a legjobb eredményét, szintén optimista volt.

"A hétvégével kapcsolatban tűrhető előérzetünk van mindazok alapján, amit az első két szabadedzésen láttunk" - mondta. "Ma bebizonyosodott, hogy érdemes volt tesztelnünk Mugellóban, ezért még mindig örülök, hogy adódott rá lehetőségünk. Most persze nagyon meleg volt, ezért a pálya eléggé csúszott, erre azonban számítottunk is."

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

A Mercedes technikai igazgatója, a hétvégén a beteg Ross Brawnt is helyettesítő Bob Bell szerint a Mercedesnek "tűrhetően" alakult az első edzésnapja a Circuit de Catalunyán. "Az új alkatrészeink kétségkívül úgy működtek, mint vártuk, nem akadtak gondjaink a megbízhatósággal sem" - mondta.

"Sok hasznát láttuk a múlt heti, mugellói tesztnek, különösen azzal kapcsolatban, hogy a gumikat miként kell használni. Délelőtt, az első szabadedzésen nem voltunk olyan erősek, mint szerettük volna, de a szünetben elvégzett változtatásoknak köszönhetően délután előreléptünk."