Vágólapra másolva!
A háromszoros F1-es bajnok úgy véli, a Ferrarinak érdemes lenne egy fiatal versenyzőt keresni Alonso mellé. Konkrét javaslatot is tett honfitársa, Paul di Resta személyében.

Meggyőző teljesítménnyel mutatkozott be a Forma-1-ben Paul di Resta, aki 2011-es debütáló idényében nyolc futamon végzett az első tíz között a Force Indiával, ezzel összesen 27 pontot gyűjtött. Jutalma nem maradt el, a csapat az idei évre is szerződést hosszabbított vele.

2013-ban a szokásosnál nagyobb mozgás lehet a versenyzők között, mert idén több pilótának lejár a kontraktusa, és ez az élcsapatokat is érinti. A Ferrarinál például csak Fernando Alonso helye biztos jövőre, Felipe Massáé nem. A brazillal nyíltan közölték, hogy amennyiben nem javít a teljesítményén, megválnak tőle, és emiatt az utóbbi időben több versenyzőt is összeboronáltak a Ferrarival. Közéjük tartozik Jenson Button, Mark Webber és Sergio Pérez is.

A Forma-1 háromszoros bajnoka, a skót Jackie Stewart bedobta a képzeletbeli kalapba honfitársa, di Resta nevét is, aki szerinte "kiváló jelölt" lenne a Ferrariba. "Valószínűleg Alonso tudása a legjobb a mezőnyben, és ő az egyik legedzettebb versenyző a világon. Majdnem pályafutása csúcsán van, és a Ferrari helyében fontolóra venném, hogy találjak egy fiatal utódot a helyére, például di Restát" - mondta a BBC Sportnak Stewart, aki egyúttal higgadtságra intette a skótokat honfitársa eddigi eredményei után.

"Di Resta hatalmas tehetség, de remélem, hogy Skócia nem vár tőle túl sokat ilyen rövid idő alatt. Ahhoz, hogy valaki nyerjen, egy élcsapatnál kell lennie, egy másodosztályú csapattal nem lehet győzni. A Force India keményen hajt, hogy élcsapattá váljon, de még messze vannak ettől."

Stewart hozzátette, szerinte a kis Skócia több nagyszerű versenyzőt adott a világnak, mint amennyi elvárható lenne tőle, hiszen Stewart mellett sikeres F1-es pilóta vált Jim Clarkból és David Coulthardból is.