Vágólapra másolva!
Gilles halálának harmincadik évfordulóján vezette az 1979-es, vb-győztes Ferrari 312 T4-et. A megemlékezésen jelen volt Fernando Alonso és Felipe Massa is.

Jacques Villeneuve kedden, édesapja tragikus halálának harmincadik évfordulóján lehetőséget kapott rá a Ferraritól, hogy kipróbálja azt az autót, amellyel a legendás Gilles 1979-ben 2. lett a világbajnokságban csapattársa, Jody Scheckter mögött.

Jacques, aki gyerekként gyakran elkísérte apját a versenyekre, és a végzetes baleset idején csak 11 éves volt, néhány kört tehetett meg a Ferrari 312 T4-gyel a fioranói tesztpályán. A maranellói istálló által szervezett megemlékezésen részt vett a két jelenlegi pilóta, Fernando Alonso és Felipe Massa, az elnök Luca di Montezemolo, az alelnök Piero Ferrari, valamint Gilles egykori technikai igazgatója, Mauro Forghieri, sőt néhány szerelője is. Jacques édesanyja, Joann, illetve a testvére, Melanie ugyancsak a helyszínről figyelte a tiszteletköröket.

"Gilles megadta a közönségnek, amit az látni szeretett volna" - mondta Montezemolo. "Nem érdekelte a világbajnoki cím, külön-külön tekintett a versenyekre. Talán kevésbé kerültem közel hozzá, mint néhány másik versenyzőnkhöz, (Niki) Laudához, (Clay) Regazzonihoz vagy (Carlos) Reutemannhoz."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Epd6L3ybQnhrDnVR

Jacques édesapja Ferrariját vezette

"De jól emlékszem, amikor Enzo Ferrari elmesélte nekem, hogy talált egy tehetséges, temperamentumos fiatalt, aki motorosszánokkal versenyzett Kanadában. A McLarennel már előszerződést kötött, de a Ferrari szeretett volna vérfrissítést végezni a csapatnál. Gilles versenyzőnek és embernek is különleges volt."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=iZgcT0x6L3U5pEs0

Jacques és Melanie dala Gilles emlékére