Vágólapra másolva!
A tereprali-versenyzőt csak tavaly októberben nevezték ki üzletfejlesztési igazgatóvá, de alig hét hónappal később lemondott a posztjáról. Az elnök-vezérigazgató Gyulay Zsolt szerint önként.

Szalay Balázs május 1-jével leköszönt a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatói posztjáról, erősítette meg az [origo] F1hírek kérdésére a cég elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt kedden.

A tereprali-versenyzőt csak tavaly októberében nevezték ki az akkor létrehozott új posztra, és azóta több külföldi tanulmányúton is járt, elmondása szerint azért, hogy megtalálja a Hungaroring működésének rentábilisát biztosító üzleti modellt. Múlt novemberben tárgyalt az angliai Silverstone képviselőivel is, és szóban megállapodott velük arról, hogy a két helyszínt "testvérpályává" avatják.

Gyulay cáfolta, hogy Szalayt most valamilyen konfliktus miatt távolították el a menedzsmentből. "Ez Balázs személyes döntése volt, mert eredetileg valószínűleg nem mérte fel igazán, hogy mit jelent alkalmazottként dolgozni egy ilyen vállalatnál" - mondta. "A munkája olyan időigényes volt, hogy nem tudta összeegyeztetni a saját ügyeivel."

A helyét egyelőre nem tervezik mással betölteni, a feladatait átmenetileg Gyulay látja el, aki elárulta, hogy a közeljövőben átalakítják a sales részleget. Szalay távozásának nem tulajdonít nagy jelentőséget, mert mint elmondta, a Hungaroring személyi állományában egyébként is "folyamatos a jövés-menés. Beletelik egy kis időbe, amíg megtaláljuk azt a csapatot, amely hatékonyan tud együtt dolgozni."

Gyulay tagadta azt is, hogy a Szalay lemondásának köze van a Hungaroring alatti VIP/média parkoló jelentős részét elfoglaló gigantikus paravánhoz. Az állványzatra épített ideiglenes falat a Die Hard 5 egyik jelenetének forgatásához építették fel, és a híresztelések szerint úgy kötötték meg a területbérleti szerződést, hogy a július 29-én megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjig a stábnak nem feltétlenül kell lebontania.

Ez a verseny hétvégéjén többnyire zsúfolt parkolóban - ahol egyébként a csapatok személyzetének jó része is meg szokott állni - gondokat okozhat, de Gyulay azt állította, a Formula One Management (FOM) tud a paravánról, amely ellen nincs kifogása. Szerinte a futamig egyébként is vissza fogják bontani annyira, hogy "bőven lesz hely."

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting május 16-án érkezik Magyarországra, hogy megtartsa a szokásos pályainspekciót. Bár korábban az egész Hungaroring újraaszfaltozása szerepelt a tervek között, egyelőre csak a már rendkívül csúszós utolsó kanyarra került új burkolat. Gyulay szerint többek között azért, mert "a pálya tele van érzékelőkkel, így a teljes újraaszfaltozás sok problémát vetett volna fel."

Whiting az ellenőrzés után fogja közölni a Hungaroringgel, hogy szükség van-e további változtatásokra a versenyig.