Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint annak van a legjobb esélye a győzelemre, aki már szombaton eltalálja, milyen beállításokra lesz szükség a futamon. Vijay Mallya úgy véli, idén a versenyzők szerepe is nagyobb az eddiginél.

Ross Brawn szerint idén az a csapat várhatja a legjobb eséllyel a futamokat, amely már az időmérő előtt meg tudja jósolni, milyen beállításokra lesz szükség vasárnap. A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a megfelelő versenybeállítások érdekében akár egy jó rajthelyezést is érdemes feláldozni. A parc fermé szabályok értelmében ugyanis az időmérő és a verseny között már nem szabad változtatni az autó beállításain.

"Az időmérő és a verseny teljesen más kihívás elé állít minket, különösen az idei gumik miatt" - utalt a csapatoknak komoly fejtörést okozó Pirellikre, melyekről a Mercedes versenyzői eltérően vélekednek: míg Michael Schumacher élesen kritizálta azokat, Nico Rosberg szerint nagyszerűvé teszik az idei szezont.

"Egy dolog úgy beállítani az autót, hogy egy körön gyors legyen, és megint más azt elérni, hogy hetven körön keresztül egyenletesen jó tempóra legyen képes" - folytatta az O Estado de S.Paulónak nyilatkozva Brawn, akinek csapata az idény első futamain lényegesen jobb tempót diktált az időmérőn, mint a másnapi futamon. "Aki eltalálja, hogy milyen beállításokra lesz szükség a versenyen, és képes kompromisszumot kötni - akár az időmérő rovására -, annak döntő előnye lehet a futamon. Csakhogy nem könnyű megjósolni, mi fog történni vasárnap."

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya szerint idén a versenyzők szerepe is nagyobb az eredmények alakulásában. Ezért a mugellói teszten bevetett új fejlesztések mellett Nico Hülkenberg és a Bahreinben a hatodik helyen célba érő Paul di Resta jó szereplésében is bízik. "A pilótáink nagyszerű teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban" - nyilatkozta az istálló honlapjának. "Ez idén kiemelten fontos, hiszen rendkívül kicsi a különbség a csapatok között. Ha megőrizzük a bahreini formánkat, ezen a hétvégén is a pontszerző helyekért küzdhetünk."