Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher szerint bátyja addig nem vonul vissza, amíg ismét sikeres nem lesz, és egyébként sem túl idős még a versenyzéshez.

Továbbra sem lehet tudni, hogy Michael Schumacher a Forma-1-ben marad-e, miután 2012 végén lejár hároméves szerződése a Mercedesnél. Bár a szezont remekül kezdte, és az első futamokon úgy tűnt, csapattársánál, Nico Rosbergnél jobban alkalmazkodik az idei Mercedeshez, a legutóbbi két versenyen már elmaradt csapattársától. Rosberg ráadásul a Kínai Nagydíjon a Mercedes 57 év utáni első győzelmét aratta, míg Schumacher különböző problémák miatt csak két pontot szerzett az eddigi négy futamon.

Schumacher öccse, Ralf azonban biztos benne, hogy bátyja nem hátrál meg, és a Mercedest is sikerre vezeti. "Michael azért tért vissza, hogy sikeres legyen a Mercedessel" - jelentette ki a Bild am Sonntagnak a jelenleg a DTM-ben versenyző Ralf. "Amíg ez nem következik be, nem fogja feladni. Még mindig látom a tüzet Michaelben. Keményen dolgozik, ahogy ezt múlt heti, mugellói teszten is láthattuk."

A Forma-1-ből a 2007-es idény után távozó fiatalabb Schmacher-testvér szerint 43 éves bátyját egyelőre nem hátráltatja a kora, és ezt a közeljövőben az eredményeivel is bizonyíthatja. "Azt hiszem, hamarosan a dobogón láthatjuk Michaelt. Biztosan van egy pont, amikor az ember teste már nem bírja tovább, de Michaelt elnézve úgy látom, nála ez még néhány évig nem következik be. Én biztosan nem fogok olyan hosszú ideig versenyezni, mint ő" - mondta.

A Mercedes vezetősége az elmúlt hónapokban utalt arra, hogy amennyiben Schumacher jó teljesítményt nyújt 2012-ben, és továbbra is kedvet érez a versenyzéshez, ők készen állnak a szerződéshosszabbításra.