Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Mercedes fontolgatja, hogy leállítja a sportprogramját, miután nem kapott helyet a Forma-1-et a jövőben irányító tanácsban.

Előfordulhat, hogy a gyári csapatként harmadik szezonját teljesítő Mercedes már az idény végén kiszáll a Forma-1-ből. A The Times című brit napilapban hétfőn megjelent riport szerint a németek komolyan fontolgatják, hogy elhagyják az F1-et, miután Bernie Ecclestone nem biztosít számukra helyet az F1 jövőbeni irányító testületében.

A tervek szerint 2012 nyarán a Forma-1 részvényeinek húsz százalékát áruba bocsájtják a szingapúri tőzsdén, ezt követően pedig egy újjáalakuló igazgatótanács fogja irányítani a sportágat. A hírek szerint az F1 új keretszerződése, a Concorde Agreement aláírása után három csapat is küldhet képviselőket az F1 ügyeiről döntő tanács üléseire: a mezőny két legrégebbi és legsikeresebb csapata, a Ferrari és a McLaren, valamint az elmúlt két világbajnokság győztese, a Red Bull. A The Times úgy tudja, a bahreini uralkodóház számára is biztosítanak helyet a tanácsban.

A Forma-1-es részvételre az utóbbi két évben mintegy egymilliárd fontot költő Mercedes döntésében állítólag a vártnál gyengébb szereplés is közrejátszhat, bár éppen idén áprilisban szerezték meg az 1957 utáni első futamgyőzelmüket. A lap szerint a Mercedes esetleges kiszállásával ezer ember veszítené el a munkahelyét, az F1 pedig durván húsz százalékot veszítene a piaci értékéből.

Ugyanakkor az elmúlt években már nem először merül fel a Mercedes távozásánakl lehetősége, ezért nem kizárt, hogy a burkolt fenyegetőzéssel a cég csak jobb alkupozíciót akar kivívni magának az Ecclestone-nal folytatott tárgyalások során.