Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint a sajtó a kelleténél többet foglalkozott Michael Schumacher nyilatkozatával, melyben kiakadt a Pirelli idei abroncsaira. A címvédő szerint természetes, hogy minden versenyző többet vár a gumiktól.

A Bahreini Nagydíj után Michael Schumacher élesen kritizálta a Pirelli idei abroncsait: szerinte a futam közben túlságosan vigyázni kell a gyorsan elhasználódó gumikra, ezért a versenyzőknek sokszor olyan lassan kell körözniük, mintha a Safety Car mögött haladnának. Schumacher dühös nyilatkozata bejárta a világsajtót, Sebastian Vettel szerint azonban az újságírók túl komolyan vették honfitársa mondatait.

"Egy kicsit eltúlozták" - nyilatkozta Vettel a sajtó reakciójáról a Sport Bildnek. "Végső soron mindenkinek ugyanazokkal a gumikkal kell boldogulnia, de természetes, hogy a versenyzők mindig több tapadást szeretnének, amit vagy az autótól, vagy a gumiktól kaphatnak meg. A természetünkből fakad, hogy mindig jobbat akarunk - jobbat, mint a többiek."

"Beszéltünk erről Michaellel, és nem olyan drámai a helyzet. Már nagyon régóta versenyez, a gumikkal kapcsolatban is sok tapasztattal rendelkezik" - folytatta Vettel. "Nem hinném, hogy ekkora megdöbbenést okoznak neki az idei abroncsok."

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff