Vágólapra másolva!
Mark Webber Mugellóban cáfolta, hogy jövőre a Ferrarinál folytatja pályafutását. Spanyol lapok korábban arról számoltak be, hogy az ausztrál már szándéknyilatkozatot is aláírt az átigazolásról.

Spanyol lapok szerint Fernando Alonsótól származik az ötlet, hogy a gyengélkedő Felipe Massát Mark Webberre cserélje a Ferrari 2013-ban, az újságok szerint az ausztrál már szándéknyilatkozatot is aláírt a maranellóiakkal az átigazolásról. Ahogy a Red Bullnál, Webber állítólag ismét csak egyéves szerződést köt, és 2014-ben Sergio Péreznek adja át a helyét.

"Múlt hónapban Sergio volt a favorit a Ferrarinál, most én" - reagált a hírekre Mugellóban Webber. "Száz százalékban erre az idényre és a Red Bullra koncentrálok, másra nem pazarlok energiát." Olasz újságírókkal beszélgetve azt is elmondta Webber, hogy még az egész idény előtte áll, hogy a jövőről gondolkozzon.

"Egyszer az a téma, hogy Jenson Button igazol a Ferrarihoz, aztán az, hogy Sergio. Most én vagyok soron, de nem írtam alá semmit. A saját csapatomra figyelek, jól kezdtük a szezont, csak négy versenyen vagyunk túl. Még hosszú, nagyon-nagyon hosszú út áll előttünk addig, amíg elkezdünk beszélni a jövőről."

"Nagyon szoros az idei mezőny. Sebastiannak volt egy probléma nélküli versenye Bahreinben és nyert, de nem uralta fölényesen a terepet. És ez egyformán igaz mindenkire. Senki nem fog tudni kiemelkedni a mezőnyből az év első felében, úgyhogy nem rossz, hogy harmadikként kezdhetem az európai szezont."