Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone korábban úgy nyilatkozott, biztosan lesz Francia Nagydíj 2013-tól, de a szerződést még nem írták alá, a győzelemre esélyes elnökjelölt pedig ellenzi a verseny létrejöttét. A sportminiszter mindenesetre már a héten pontot tenne az ügy végére.

Bár Bernie Ecclestone néhány nappal ezelőtt kijelentette, hogy elkészült a szerződés, és már nincs akadálya a 2013-as Francia Nagydíj megrendezésének, francia források szerint a politika még beleszólhat a végleges döntésbe. A megállapodást ugyanis még nem írták alá, a jelenleg zajló elnökválasztás fő esélyese, Francois Hollande pedig nem ragaszkodik a futamhoz. "Ha megnyerjük a választásokat, újra átgondoljuk az ügyet" - nyilatkozta Hollande az Auto Hebdónak. "Nem hiszem, hogy az államnak egy nagydíjra kellene pénzt költenie."

A nagydíj esélyeit növeli, hogy a francia miniszterelnök, Francois Fillon a hírek szerint egy külön közérdekű csoportot hozott létre a futam érdekében, így a kormánynak nem kellene közvetlenül hozzájárulnia a verseny megrendezéséhez. A jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy ráadásul támogatja a projektet. "A Renault és a PSA révén két világszínvonalú autógyártója is van az országnak, a Forma-1-ben pedig három fiatal francia tehetség szerepel" - mondta Romain Grosjeanra, Jean-Eric Vergne-re és Charles Picre utalva. "Kell, hogy legyen egy nagydíjunk is."

A francia sportminiszter, David Douillet így mindent megtesz azért, hogy napokon belül tető alá hozza a szerződést, mert a választások utolsó fordulóját ezen a hétvégén rendezik. "A szerződés jelenleg kézről kézre jár az ügyvédek között. Remélem, szerda és péntek között elutazhatok Londonba, hogy találkozzak Bernie Ecclestone-nal" - nyilatkozta a Le Journal du Dimanche-nak Doulliet, aki szerint 90 százalék az esélye annak, hogy jövőre megrendezik a versenyt. A sportminiszter szerint egyébként valószínű, hogy győzelme esetén Hollande megakadályozná a nagydíj megrendezését.

A tervek szerint a 2008 után visszatérő Francia Nagydíjat Paul Ricardban rendeznék meg, évenkénti váltásban a Belga Nagydíjjal.