Vágólapra másolva!
Mozgalmas nap elé néz május 1-jén budapesti látogatása alkalmával Jenson Button, a McLaren csapat pilótája. 10 tudnivaló a 2009-es világbajnok budapesti programjáról.

Tíz fontos tudnivaló a programokról:

1. Jenson Button budapesti látogatása a Fashion Streeten található Vodafone Smart Store-ban indul kedden délután 1 órakor. Fogadása után a 2009-es világbajnok autóversenyző néhány perc erejéig a Smart Store promóció győztesével is találkozik, mielőtt megkezdődne számára a nap oroszlánrésze.

2. Kettő után elérkezik a várva várt pillanat: Jenson Button helyet foglal a tavalyi MP4-26-os versenyautójában, hogy elkápráztassa a Bazilikától a Parlamentig húzódó versenypálya mentén álló rajongókat. Az Országház felé vezető úton többször meg is forgatja autóját a közönség legnagyobb örömére.

3. Nem kell sokat várni a második száguldásra. Az ezüst McLaren nem sokkal három után újra a budapesti aszfaltra hajt, hogy ismét elkápráztassa a rajongókat.

4. A helyszínek kialakításáról 250 fős technikai személyzet gondoskodik. A Bazilika és a Parlament közötti útszakaszt több helyen újraaszfaltozzák, rögzítik a csatornafedeleket és 7 km-nyi kordont húznak fel.

Forrás: [origo]

5. Nem sok szusszanásra marad ideje Jenson Buttonnak a mozgalmas május 1-jei Vodafone Belvárosi Nagydíjon, de azért némi pihenőt beiktat két vezetés közt. Addig is, amíg az angol versenyző kifújja magát, a nézők rali-, tereprali- és túraversenyautókat láthatnak a pályán.

6. A Belvárosi Nagydíjra kialakított versenypályán körülbelül 60 pályabíró gondoskodik az ő biztonságos futamairól.

7. A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége során négy napon keresztül lehet játszani a helyszínen elhelyezett ügyességi játékokkal, többek között a profi Forma-1-es szimulátorokkal. A legjobb helyezést elért játékosok a futam végén személyesen Jenson Buttontől vehetik át díjaikat.

8. Jenson Button már ismerősként tekint a férfi vízilabda válogatott tagjaira, Kemény Dénessel karöltve edzést is tartott nekik tavaly a Margitszigeten. Most is találkozik a vízilabdásokkal a Belvárosi Nagydíjon.

9. Négy óra körül a Vodafone McLaren Mercedes pilótája utolsó körét is teljesíti Budapesten. Természetesen ekkor is látványos pörgésekre lehet számítani az útvonalon.

10. Jenson Button nem sokáig marad hazánkban, kedden délután már repül is vissza a csapatához, mert a Forma-1-es idény egy perc lazítást sem enged neki. Bár az e heti mugellói teszten nem vesz részt, várják az újabb versenyek májusban, a Spanyol és a Monacói Nagydíj.