Vágólapra másolva!
A brit versenyző május 1-jén egy Forma-1-es McLarennel próbál sebességrekordot dönteni a belvárosban. A nagyszabású rendezvényről mi is több órán át élő képpel és szöveges tudósítással jelentkezünk majd.

Már most megtekinthető három Forma-1-es McLaren a budapesti Fashion Streeten, azaz a Deák Ferenc utcában, amely a hétvégén megrendezésre kerülő, négy napos Vodafone Belvárosi Nagydíj egyik központja lesz. Az érdeklődők itt próbálhatják ki magukat egy szimulátorban, háromfős csapatokat alakítva itt cserélhetik le időre egy F1-es autó kerekét, és a közeli Smart Store-ban kóstolhatnak bele a virtuális valóságba a bukósisak-szimulátorok segítségével, ám a szervezők április 28. és május 1. között összesen mintegy negyvenórányi programmal készülnek közelebb hozni a sportot a közönséghez.

A rendezvénysorozat fénypontja az lesz, amikor Jenson Button május 1-jén, kedden délután 2 és 5 óra között háromszor is végigszáguld tavalyi McLaren MP4-26-osával a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcán befordulva a Parlament felé. Az 1,7 kilométeres pályát, amelyen a csatornafedeleket is le kell csavarozni, hogy a Forma-1-es autó padlólemeze által kifejtett szívóhatás ne szakítsa fel őket, közel 7 kilométeres dupla kordonnal veszik körül. A helyszínt a várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel 150-200 sportbíró, rendőr és mentős fogja biztosítani.

A szervezők "Budapesten eddig példátlan méretű autós bemutatót" ígérnek, melynek keretében a McLarenen túl végigdönget majd az ideiglenes pályán több tucat más versenyautó, köztük Michelisz Norbert és Wéber Gábor WTCC-s BMW-je is. Sokat már szombattól kezdve kiállítanak az Erzsébet téri Design Terminál előtt.

Forrás: [origo]

A pálya mellett elhelyeznek négy óriáskivetítőt is, de az eseményről azok sem maradnak le, akik nem lehetnek ott a közönség soraiban. Az [origo] F1Hírek címoldalán ugyanis délután 14 és 17 óra között élő videóközvetítéssel jelentkezünk, valamint 12 és 18 óra között szöveges, percről-percre tudósítással, melynek tartalmát igyekezni fogunk folyamatosan minél több háttérinformációval, interjúval és érdekes részlettel színesíteni.

A Vodafone Kezdj el valami újat! hétvége szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg a végig ingyenes programok sorát. A Forma-1-es aktivitások mellett virtuálisan bárki versenyre kelhet Buttonnal egy speciális szobakerékpáron, vagy egy ugyancsak virtuális bajnokság keretében összemérheti a tudását a férfi vízilabda-válogatott tagjaival, mégpedig nem akármilyen téttel: a győzteseknek a fesztivál utolsó napján személyesen Button adja át a díjakat.

A szórakozásról négy napon át számos egyéb program gondoskodik, köztük sütiverseny Stahl Judit vezetésével, valamint divatkiállítás és sminkbemutató, de a gyerekek sem fognak unatkozni. Közvetlenül a Belvárosi Nagydíj vége után kezdődik az Erzsébet téri nagyszínpadon a Koncert Majális, amelyen az Eurovíziós Dalfesztivál hazai indulói lépnek fel, köztük a győztes Compact Disco, valamint ott lesz Caramel, Tolvai Renáta, Kállay-Saunders András és még sokan mások is.

Az rendezvénysorozat részletes programja itt tekinthető meg.