Vágólapra másolva!
Tovább dolgozik mérnöki stábja megerősítésén a Ferrari, a legfrissebb szerzemény a Saubertől év elején távozott James Key lehet. A Ferrari sajtófőnöke cáfolta a hírt.

Nem sikerült igazán jól a Ferrari idei autója, az F2012-es, Fernando Alonso szerint igazi ajándék a sorstól, hogy a gyenge konstrukció ellenére ott van a világbajnokság éllovasai között. Maranellóban nagy erőkkel dolgoznak az autó és a technikai stáb megerősítésén, nemrégiben a McLarennél, a Hondánál, a Benettonnál, a Jaguarnál és a Red Bullnál is megfordult aerodinamikai szakember, az utoljára a Marussiánál dolgozott Ben Agathangelou szerződtetését jelentették be.

A Ferrari legfrissebb kiszemeltje a Gazzetta dello Sport szerint igazi nagyágyú: a csapat a Sauber év elején távozott technikai igazgatójára, James Keyre vetett szemet, akinek kulcsszerepe volt a Malajziában kis híján futamgyőztes C31-es kifejlesztésében. Key 1998-tól a Jordannél és utódcsapatainál, köztük a Force Indiánál dolgozott, Peter Sauber 2010-ben hívta saját együtteséhez.

Forrás: Sauber

Key munkájának eredményességét jelzi, hogy több rivális is átvett megoldásokat a Sauber idei autójáról, a szakember év elején mégis úgy döntött, hogy a Lotus GT-programjában vállal szerepet. Key iránt leginkább azért érdeklődik a Ferrari, mert a Sauber is az olaszok motorjait használja, így van tapasztalata a hajtáslánccal és nem mellesleg talán egy-két titkot is magával hozhat.

Luca Colajanni, a Ferrari sajtófőnöke szerint megalapozatlan pletykáról van szó, a Twitteren azt írta, nem kell mindent elhinni, ami megjelenik az újságokban.