Vágólapra másolva!
Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke szerint Romain Grosjean a Bahreini Nagydíjon bizonyította, hogy képes a világbajnoki cím megnyerésére.

Kiváló versenyt futott a Lotus Bahreinben, Kimi Räikkönen a második, Romain Grosjean a harmadik helyet szerezte meg. A francia versenyző életében először állhatott dobogóra a Forma-1-ben, teljesítményétől csapatfőnöke, Eric Boullier is el volt ragadtatva.

"Ami a dobogós helyezésnél is lenyűgözőbb volt, hogy Romain mennyire közel került Kimihez és Sebastian Vetteltől is csak tíz másodperccel maradt le" - nyilatkozta Boullier. "Nem számítottam rá, hogy versenyzőink egymáshoz ilyen közel érnek célba."

"Ez azt jelenti, hogy Romain készen áll arra, hogy a lehető legmagasabb szinten versenyezzen. Megvan a sebessége és a tehetsége ahhoz, hogy egy napon világbajnokká váljon." Boullier szerint a Lotus idei erős párosítása a kulcs a sikerekhez, Räikkönentől még többet vár.

Forrás: Lotus

"Kimi idén még villantani fog. Már többször bizonyította, hogy gyors: amikor javítania kellett egy rosszul sikerült időmérő után, megcsinálta. Nagyon rövid idő alatt visszarázódott a rendes kerékvágásba a kétéves kihagyás után, és a hétvégén megmutatta, hogy jó formában van és számolni kell vele."