Vágólapra másolva!
Már Ecclestone is elismeri, hogy nyélbe ütötték a megállapodást a Francia Nagydíj szervezőivel, csak pénzügyi vonatkozásban van még néhány tisztáznivalójuk. A versenyeket Paul Ricard pályáján rendezik majd, kétévente.  

Az elmúlt hónapokban egyre biztosabbnak látszott, hogy Franciaország 2008 után visszatérhet a Forma-1-es versenynaptárba a következő évtől. Erre vonatkozóan több terv kudarcba fulladt az utóbbi időben. Paul Ricard azonban régóta esélyesnek tűnt rá, hogy elfoglalja Magny-Cours helyét, s már Bernie Ecclestone sem tagadja, hogy a tárgyalások a célegyenesbe értek.

"Megállapodtunk" - mondta a l'Equipe-nek. "A jogdíjról múlt kedden, az irodámban egyeztünk meg David Douillet sportminiszterrel. A versennyel kapcsolatban még tárgyalunk néhány pénzügyi részletről, de nincs kétségem afelől, hogy mindent megoldunk. 'Mi ezt adjuk, cserébe mi ezt akarjuk', ilyesmikről tárgyalunk."

Az már korábban egyértelművé vált, hogy a Francia Nagydíjat nem rendezik meg minden évben, hanem éves váltásban kerül sor rá a Belga Nagydíjjal. Az Autosport úgy értesült, hogy a Francia Nagydíj szerződése öt versenyre szól a páratlan évekre, 2021-ig bezárólag. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pálya 167-féle vonalvezetése közül melyiket fogja használni a Forma-1.

Ecclestone hozzátette, biztos benne, hogy rövidesen hivatalosan is bejelenthetik a Francia Nagydíj megrendezését, függetlenül a francia elnökválasztás végeredményétől. "Bármi lesz a végkimenetel, nem foglalkozom vele" - közölte. A francia elnöki pozícióért a hivatalban lévő Nicolas Sarkozy és kihívója, Francois Hollande száll harcba.