Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone állítólag lehetővé tette, hogy a Ferrari és a Red Bull mellett ők is delegálhassanak képviselőt a sport anyacégének igazgatótanácsába.

Több forrás beszámolt arról, hogy a Forma-1 kereskedelmi vonatkozásairól rendelkező Concorde Agreement legújabb változatában a Ferrari és a Red Bull lehetőséget kapott rá, hogy képviselőt delegáljanak a sportág anyavállalatának igazgatótanácsába. A különleges jogot a Ferrari a történelmi múltjával, a Red Bull az utóbbi időszak sikereivel érdemelte ki.

A legfrissebb hírek szerint hasonló jogot kapott a McLaren is Bernie Ecclestone közbenjárására - írta két, az F1 üzleti ügyeivel foglalkozó újságíró, Christian Sylt és Caroline Reid. A lépésnek feltehetően az a célja, hogy csökkenjen az ellenállás a sportág tőzsdére bocsátásával szemben, mert azt előtte el kell fogadnia az igazgatótanácsnak. Ecclestone a német Auto Motor und Sportnak azt mondta, ő a londoni helyett inkább a szingapúri tőzsdén szeretné bejegyeztetni a Forma-1-et. "A Forma-1 már ismert Szingapúrban, Ázsia pedig feljövőben van. A piaci szabályozás ott nem annyira szigorú, mint máshol" - nyilatkozta.

A 81 éves üzletember korábban még azt állította, hogy az ő irányítása alatt nem fogják tőzsdére vinni a Forma-1-et, mert semmiképpen akarja, hogy beszámolókat kelljen tartania a részvényesek előtt.