Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyzőjét nem sorolták hátrébb a rajtrácson, amiért az időmérőn figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, és nem állt be mérlegelésre.

Jean-Eric Vergne nem kapott büntetést amiatt, hogy a Bahreini Nagydíj időmérőjének első etapjában figyelmen kívül hagyott egy piros lámpát, amely azt jelezte, hogy meg kellene állnia a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) garázsa előtt, mert az autóján technikai rutinellenőrzést akarnak végezni.

Míg a Forma-1 Sportszabályzata szerint a Q3 összes résztvevőjének autóját alávetik a mérlegelésnek, a Q1-ben és a Q2-ben véletlenszerűen választanak ki ehhez néhány versenyzőt. Nekik ilyenkor le kell parkolniuk az FIA garázsánál, és le kell állítaniuk a motort. Ennek az elmulasztása súlyos következményekkel járhat: Kamui Kobajasit a 2010-es Magyar Nagydíj rajtrácsán öt rajthelyes büntetéssel sújtották miatta, Martin Brundle-t pedig még ki is zárták az 1991-es Monacói Nagydíjról.

A Bahreini Nagydíj sportfelügyelői azonban csak megrovásban részesítették Vergne-t, mert enyhítő körülményként figyelembe vették, hogy "miután észrevették a hibát, a csapat tagjai az FIA egyik ellenőrének felügyelete mellett azonnal visszaszállították az autót a garázshoz."