Vágólapra másolva!
Legutóbb még kétmillió eurós különbség volt a szervezők és Bernie Ecclestone igényei között, ezt sikerült áthidalni. Hamarosan bejelenthetik a Francia Nagydíj visszatérését a Forma-1 versenynaptárába.

Franciaország legutóbb 2008-ban rendezett F1-es futamot, a Magny Cours-i pálya finanszírozási gondok miatt vesztette el versenyrendezési jogát. Azóta több terv is készült új nagydíjhelyszín építésére az országban, de egyik sem valósult meg különböző akadályok miatt.

A legutóbbi projekt azonban életképesnek tűnik, miszerint a Circuit Paul Ricard 2013-tól fogadná a Forma-1-et, évenkénti váltásban a belgiumi Spa Franchorchamps-pal. A Radio Monte Carlo jelentése szerint a szervezők megállapodtak Bernie Ecclestone-nal a jogdíjról, miután legutóbb még kétmillió eurós eltérés volt a felek álláspontja között. Állítólag jövő héten véglegesíthetik a megegyezést, és ezáltal elérhető közelségbe kerül a Francia Nagydíj visszatérése a naptárba, amit a kormány is támogat.

A Paul Ricard-i pálya Franciaország déli tengerpartjának közelében, Le Castellet-től keletre fekszik. Korábban tizennégy alkalommal volt házigazdája a Francia Nagydíjnak, legutóbb 1990-ben. Sokféle vonalvezetése van, és még a 2000-es években is sokszor megfordult itt a Forma-1 mezőnye tesztelés céljából.