Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzői egyetértenek abban, hogy a Bahreini Nagydíjon sok fog múlni a rajton, de eltérően látják az esélyeiket: Hamilton úgy érzi, megszorongathatja az élről induló Sebastian Vettelt, Button viszont aggódik, hogy a poros rajtrács megnehezítheti a dolgát.  

Lewis Hamilton pénteken azt nyilatkozta, hogy nem érzi esélyesnek a McLarent a kvalifikáció megnyerésére Bahreinben, végül mégis közel járt hozzá, hogy az idény negyedik versenyén megszerezze harmadik pole pozícióját. Ettől végül 98 ezredmásodperc és Sebastian Vettel választotta el.

A brit pilóta nem bánkódik a 2. rajthely miatt, mivel úgy gondolja, lehet alkalma előrébb kapaszkodni. "Idén minden versenyen az első sorból indulhattam, és úgy érzem, ez volt az egyik legjobb kvalifikációs teljesítményem eddig. Mindkét Q3-as köröm nagyon szépen sikerült, úgy vélem, mindent kipréseltem az autóból" - mondta. "A futamon borzasztó nehéz lesz legyőzni a Red Bull mindkét pilótáját, de alig egy tizedmásodperces a hátrányunk versenytempóban. Létfontosságú lesz a rajt - az idei szezonban kiválóan szoktunk indulni, ezért arra számítok, hogy képes leszek felvenni a versenyt Sebbel az első kanyar felé menet."

Forrás: McLaren

Hamiltonnak nem tetszett a McLaren Bahreinre kifejlesztett új első szárnya, ezért a régi változatot használta az időmérőn. Button az újjal vezetve a 4. rajtpozíciót kaparintotta meg, amit nem tekint rossznak, főleg a mezőny sorrendjét nézve. "Számítottunk rá, hogy nagyon gyorsak lesznek a Red Bullok az időmérőn, ezért pozitívum, hogy közel maradtunk hozzájuk. Kellemes meglepetés Nico (Rosberg) előtt végezni, aki egy hete még a pole-ban volt" - jelentette ki.

"Holnap nagyon fontos lesz jól rajtolni - Lewis és jómagam egyaránt a rajtrács poros oldaláról indulunk, ami megnehezíti a dolgunkat, ezért mindent tökéletesen kell csinálnunk. Kulcsfontosságú lesz a gumik kezelése is."

Martin Whitmarsh, a wokingiak vezére azt mondta, Hamilton és Button egyaránt a "győzelemért fog harcolni."