Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzői a 2. és 3. helyen zárták az első edzésnapot, de Sebastian Vettel nem érzi úgy, hogy csapata lenne a Bahreini Nagydíj fő esélyese. Mark Webber úgy véli, a gumik viselkedése az egész mezőny számára váratlan volt.  

Előkelő helyen végeztek a Red Bull pilótái a Bahreini Nagydíj pénteki napján: a leggyorsabb Nico Rosbergtől 446 ezreddel lemaradva Mark Webber 2., 709 ezreddel lemaradva Sebastian Vettel 3. lett. Bár nem tudni, hogy az egyes autók mennyi benzinnel gyakoroltak, a csapat számára bíztató lehet az eredmény az utóbbi időszakban mutatott relatíve gyengébb formájuk után.

A hétvégén már Vettel is a Red Bull legújabb kipufogóját használja, amellyel az előző versenyen még nem volt kibékülve. A német a fejlődéstől függetlenül nem tartja favoritnak a csapatát. "Úgy gondolom, a beállítások terén Kínában megkaptuk a kérdéseinkre a válaszokat, és ez segít bennünket itt" - mondta. "Szerintem mások az esélyesek a hétvégén, de mi saját magunkra összpontosítunk, keményen dolgozunk. Előreléptünk, azonban csak holnap derül ki majd, hogy pontosan hol állunk."

Webber kiemelte, hogy különösen fontos lesz a gumikkal való bánásmód a forró Bahreinben. "Meglehetősen nehéz feladatunk volt ma a pályán, hogy mindent tökéletesen csináljunk. A gumik viselkedése mindenkit meglepett kissé, mert nagyon hamar romlott a tapadásuk, de ez mindenki esetében így volt" - nyilatkozta. "Van pár gyors autó, ugyanakkor nem tudjuk, ki mennyi benzinnel gyakorolt. Mindenesetre ismét szorosnak tűnik a helyzet. Az abroncsok nagy szerepet fognak játszani a vasárnapi futamon."

A Pirelli a lágy és a közepes keménységű gumikat vitte el Bahreinbe.