Vágólapra másolva!
Rosberg és Schumacher elégedettek az első bahreini edzésnap után. A Mercedes jobban áll a vártnál, de figyelmeztetnek, hogy a gumikopás mindenki számára problémát fog jelenteni.

Nico Rosberg elégedetten nyugtázta, hogy sanghaji győzelme után a Bahreini Nagydíj első edzésnapján is sikerült megtartania az 1. helyezést, de elismerte, hogy a hőségben a Mercedes számára is komoly problémát fog jelenteni a gumikopás.

1:32.816-os körével Rosberg 0,446 másodpercet vert még a 2. helyezett Sebastian Vettelre is. "Jól kezdődött a hétvégénk, s bár kellemes érzés volt ma a leggyorsabbnak lenni, tudjuk, hogy ez nem számít igazán" - mondta. "A legfontosabb az lesz, hogy javítsunk a versenytempónkon. Egyelőre tűrhetőnek tűnik, de még elemeznünk kell, hogy az ellenfeleinkhez képest mennyire vagyunk erősek magas üzemanyagszinttel, és a következtetéseket csak azután tudjuk majd levonni."

"Általában véve úgy tűnik, a körülmények eddig itt a legrosszabbak, a gumik nagyon túlmelegszenek" - tette hozzá. "Sokat tanultunk, és talán lényegesen erősebbnek tűnünk, mint vártuk. De még várnunk kell, hogy fény derüljön a valódi helyzetünkre. Muszáj elvégeznünk néhány változtatást, mert a pályaviszonyok nagyon szokatlanok."

Egyetértett ezzel Michael Schumacher is. "A gumik komoly problémát jelentenek, mivel úgy szétkopnak, mint sehol, de mindenki egy cipőben jár" - mondta. "Kicsit javulni fog a helyzet. Kíváncsian várjuk, hogy szett gumira lesz szükségünk a versenyen."

Forrás: Mercedes

Schumacher a délutáni edzést csak az 5. helyen fejezte be, mert a lágy gumikon teljesített első mért körének első szektorában hiába volt gyorsabb Rosbergnél, középen beragadt egy Caterham mögé, ezért lelassított. "Ma jól indult a napunk, a hosszú etapjaink és az időeredményeink is kielégítőnek tűntek" - jegyezte meg mégis.

Bár sokan arra számítottak, hogy a bahreini melegben a Mercedes nem lesz olyan erős, mint Kínában volt, a csapatfőnök Ross Brawn is optimistán nyilatkozott az első edzésnap után. "Eredményes edzésnapunk volt itt, alacsony és magas üzemanyagszint mellett is jó munkát végeztünk" - magyarázta. "A nap folyamán előreléptünk a beállításokkal is, és ami a fő, közben nem akadtak gondjaink."

Norbert Haug szerint a Mercedesnek segített, hogy a második edzésen javult a pálya tapadása. "Még mindig van hová fejlődnünk, de azt hiszem, elég alaposan megértettük, hogy mire lesz szükségünk itt vasárnap" - tette hozzá.