Vágólapra másolva!
A Williamstől idén az Indycarba távozó Rubens Barrichello szerint részben az ő tavalyi munkájának köszönhető, hogy a grove-i istálló idei teljesítménye klasszisokkal jobb a tavalyinál.

Tavaly a Williams történetének egyik legrosszabb szezonját teljesítette, Barrichello és Pastor Maldonado összesen öt pontot szerzett egész évben, így a csapat a konstruktőri bajnokságban mindössze a kilencedik helyen végzett. Idén azonban fordult a kocka, a kék autók a középmezőny legjobbjai közé tartoznak, Bruno Senna és Maldonado már összesen 18 pontot szereztek, és ez lehetne még több is, ha a venezuelai nem pördül ki az Ausztrál Nagydíj utolsó körében a hatodik helyről.

"Amikor bekapcsolom a TV-t, és úgy nézem a Forma-1-et, hogy nem vagyok ott, az nagyon fura érzés" - nyilatkozta Barrichello a brazil Globónak. "De nem érzem úgy, mintha veszteség ért volna. A Williamsnek most nagyon jól megy, megérdemelték, hogy elöl legyenek. Viszont nincs kétségem afelől, hogy ha (a versenyzők) kicsivel több tapasztalattal rendelkeznének, akkor még előrébb lehetnének."

"Az a kemény munka, amivel létrehozták a 2012-es autót, annak az eredménye, amiért tavaly olyan keményen dolgoztunk" - tette hozzá a 39 éves brazil versenyző. "Bruno (Senna) már most is sokat profitált abból, hogy azzal a mérnökkel dolgozik együtt, aki hozzám tartozott, mivel én egy olyan tapasztalt versenyzőnek számítottam, aki szerette a sport technikai oldalát, sok információt osztottunk meg egymással. Bruno jövője szempontjából ez nagyon jó".

Forrás: AFP
Barrichello három futam után a kilencedik helyen áll az Indycarban

Barrichello az interjúban Nico Rosbergről is beszélt, aki múlt hétvégén szerezte meg első győzelmét élete 111. nagydíján. "Nico egyike azoknak a nagy tehetségeknek, akiknek sok idejébe került, hogy megszerezzék életük első győzelmét. Az eszével hiába tudja az ember, hogy mit tudna tenni egy más helyzetben, a győzelem hiánya mentális akadállyá válhat" - tette hozzá a 326 futamából 11-et megnyerő brazil. Barrichello egyébként szintén későn, csak a nyolcadik szezonjában szerezte meg élete első győzelmét, a 2000-es Német Nagydíjon. A legendás esős futamon a Hockenheimringen a 18. helyről indulva tudott nyerni a Ferrarival."Utána versenyzőként nem javul az ember, de nagyon nagy kő esik le a szívéről" - tette hozzá a Forma-1 történetének legtapasztaltabb pilótája.