Vágólapra másolva!
Az előző nagydíjon még a teszten használt változattal ment, mert azt jobbnak érezte, most viszont a továbbfejlesztett kipufogóra vált ő is.

A Red Bull elvesztette technikai fölényét az idei évre, részben a kipufogókra vonatkozó szabályok megváltoztatása miatt. A csapat még mindig keresi, hogy miképp tehetné hatékonyabbá a kipufogóját, ezért Kínában kipróbálták a Melbourne-ben is bevetett konstrukció egy új megoldást - ezt viszont csak Mark Webber használta. Sebastian Vettel visszatért ahhoz a kezdetlegesebb változathoz, amely még a téli tesztek elejéhez készült, mert állítása szerint azzal érezte jobbnak autója viselkedését.

A hétvégi Bahreini Nagydíjon azonban már ő is a frissített kipufogóval fog vezetni. "Ez a jobb haladási irány, ezért szereljük vissza az autóra (az új kipufogót)" - nyilatkozta a helyszínen. "(Kínában) hasznos összehasonlító tesztet bonyolítottunk le, mert a tesztidőszak utolsó két napja nem alakult jól számunkra."

A címvédő ennek ellenére nem számít drámai változásra az erősorrendben a hétvégén. "Biztosan nem várhatunk csodát, mindössze egy hét telt el az utolsó futam óta. Reméljük, előrelépünk az időmérőn, ahol az utóbbi időben gyengélkedtünk. A versenytempónkkal már nem vagyunk ekkora lemaradásban" - mondta.

"Kétségkívül legyőznek bennünket, és ez nem azért van, mert miénk a legerősebb autó, és csupán a rossz kvalifikációs eredményünk következtében nem kerülünk az élre. Mindenképpen le vagyunk maradva."

"Ugyanakkor, mint korábban többször említettem, hiszem, hogy megvan a potenciál az autónkban, mivel gyors, és ha mindent rendesen összehozunk, szerintem jobb pozícióba is fogunk kerülni."

A Red Bull tavaly csupán egyetlen nagydíjon nem kaparintotta meg a pole pozíciót, idén ellenben még egyszer sem tudtak a versenyzőik a legjobb három közé beférkőzni az időmérőn.