Vágólapra másolva!
A múlt héten első futamgyőzelmét szerző német versenyző nem ringatja magát abba a hitbe, hogy Kína után Bahreinben is dominálhat a csapata. Főleg azért óvatos, mert az arab államban magasabb lesz a levegő és a pálya hőmérséklete.

Forma-1-es karrierje első pole pozícióját első győzelmére váltotta Kínában Nico Rosberg, aki végig magabiztosan uralta a versenyt, és végül 20 másodperces előnnyel ér célba a második helyezett Jenson Button előtt.

Rosberg elégedett volt előző hétvégi formájával, de tisztában van vele, hogy nem tudja azt automatikusan átmenteni Bahreinre. "Minden összejött, (Kínában) egész hétvégén összeszedetten teljesítettem. Az autó és a beállítások kiválóan működtek, ami elég volt hozzá, hogy némi fölénnyel győzzek. Összességében roppant erős hétvégénk volt" - mondta a bahreini sajtótájékoztatón. "A mérnökök szépen fejlesztettek, nagyon gyorsan tanulunk."

"Sanghajban remekül teljesítettünk, de a korábbi versenyeken voltak problémáink, tehát elképzelhető, hogy itt nehezebb feladatunk lesz" - folytatta. "Más lesz a hőmérséklet, ami talán nagyobb kihívást okoz."

A Mercedes egészében is erősen szerepelt Kínában, hiszen Michael Schumacher harmadik lett az időmérőn, és a 2. helyről esett ki a rosszul rögzített balelső kereke miatt. Úgy tűnik, a csapat a gumik megfelelő használatának köszönhette a sikert. Norbert Haug sportigazgató bízik benne, hogy újra hatékony munkát végeznek a mérnökök és a pilóták.

"Itt van rá módunk, hogy meglássuk, vajon megfelelően ismerjük-e az autót" - jelentette ki az Autosportnak. "Nagyon óvatos vagyok, de nincs jele annak, hogy ne tudnánk ismét kiegyensúlyozott munkát végezni. Azt azonban ne kérdezzék tőlem, hogy ez az 5. vagy 12. helyet jelenti-e."