Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton tökéletesen elégedett jelenlegi csapatával, ezért nem fontolgatja, hogy elmegy a McLarentől. Idén a magánélete is rendben van, ami az eredményein is meglátszik.

A 2012-es szezon után lejár Lewis Hamilton szerződése a McLarennél, de szinte biztosra vehető, hogy a következő idényben is a csapatnál marad. A tavalyi év során olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy elégedetlen jelenlegi munkaadójával, és a Red Bull-lal is összefüggésbe hozták, ennek oka azonban Hamilton gyengébb teljesítményében és magánéleti problémáiban rejlett.

Az idei szezon egyelőre jobban alakul számára: bár győzelmet még nem szerzett, a mezőnyből egyedüliként mindhárom futamon a dobogóra állhatott, és vezeti a világbajnokságot. Mivel a csapat munkájával is maximálisan elégedett, nem gondolkozik azon, hogy szerződése lejárta után máshová igazoljon.

"Nem arról van szó, hogy meggyőztek, hiszen erre nincs szükségem" - nyilatkozta a Timesnak. "A csapat fantasztikus munkát végez, boldogabb már nem is lehetnék a McLarennél. Idén sikerül egyenletes teljesítményt nyújtanom - igaz, hogy mindig a harmadik helyen végzek, de így is elégedett vagyok, hiszen elég sok pontot gyűjtöttünk, és harcban vagyunk a világbajnoki címért."

Hamilton 2011-et eddigi élete legrosszabb évének nevezte, elsősorban magánéleti problémái miatt, ami a pályán nyújtott hullámzó teljesítményében is közrejátszott. Többek között édesapjával is megromlott a viszonya, miután új menedzserekre bízta magát. "Idén minden jobban alakul" - jelentette ki. "A csapat, az autó és én is jobb vagyok. Ráadásul édesapám is eljött velem Kínába. És ezt nem csak színleljük, most tényleg nagyon jó a kapcsolatunk. Minden nagyszerű, és ez a teljesítményemen is látszik."