Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen úgy érzi, a Lotusnak eddig mindhárom futamon lett volna esélye a dobogós helyezésre, ezért Bahreinben is ezt célozza meg. Reméli, hogy ott már az új alkatrészek is működni fognak.

Sokáig úgy tűnt, hogy kétkiállásos taktikájával Kimi Räikkönen akár a dobogóra is felállhat a Kínai Nagydíjon, a 48. körig ugyanis a második helyen haladt. Ekkor azonban abroncsainak állapota hirtelen romlani kezdett, és néhány körrel később már csak a 14. helyen találta magát. A finn ennek ellenére nem bánja, hogy a Lotus - a mindkét versenyzőjét dobogós helyezéshez juttató McLarennel ellentétben - a két bokszkiállás mellett döntött, és elmondása szerint élvezte, hogy a rali-világbajnokságban töltött két év után ismét előzésekkel tarkított csatában volt része a pályán.

"Ha három kerékcserét terveztünk volna, nem harcolhattunk volna a második helyért. Talán hosszabb második etapot kellett volna futnunk, Romain (Grosjeannál) ez működött. Legalább sokat tanultunk a gumikról" - nyilatkozta a Lotus honlapján. "Ha ugyanolyan információk állnának a rendelkezésünkre, valószínűleg ismét ezt az utat választanánk. Nem működött, de ezt nem tudhattuk, amíg ki nem próbáltuk. Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy a dobogón végezzünk."

A Lotus nagy reményekkel vágott neki a sanghaji hétvégének, hiszen számos új alkatrésszel készültek. Ezek azonban nem váltak be a pénteki edzéseken, így az időmérőn ismét a korábbi verziót használták. Räikkönen reméli, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon ez nem ismétlődik meg. "Mi nem tudtuk gyorsabbá tenni az autónkat, míg a többiek igen. Még mindig jó érzés az E20-at vezetni, de egy kicsit nagyobb sebességre lenne szükségünk. Talán Bahreinben megtaláljuk a megoldást" - bizakodott, majd hozzátette, a szahíri pályán jobbak lehetnek az esélyeik.

"Valószínűleg hőség lesz, és az autónknak annyira nem tetszett a hűvös időjárás Kínában. Talán a hőség jobban kedvez nekünk. Nem tudhatjuk, milyen gyors lesz az autónk, amíg nem érünk oda. Talán most sikerül elérnünk, hogy működjenek az új elemek, és gyorsabbak lehetünk, mint Kínában" - vélekedett. "Lehetségesnek tartom, hogy dobogóra álljunk, erre az összes eddigi futamon volt esélyünk."