Vágólapra másolva!
A Mercedes sportigazgatója szerint Michael Schumachert 2012-ben már senki nem írhatja le, hiszen bizonyította, hogy helye van a csapatnál.

Miközben Nico Rosberg a Kínai Nagydíjon megszerezte a Mercedes 1955 utáni első győzelmét, Michael Schumachernek már az első bokszkiállása után fel kellett adnia a versenyt, miután rosszul rögzített kerékkel engedték vissza a pályára. A kerékcseréig azonban csapattársa mögött, a második helyen autózott, és nagy esélye lett volna arra, hogy 2010-es visszatérése óta először felálljon a dobogóra.

Schumacher 2012-ben eddig lényegesen jobban teljesít, mint az elmúlt két szezonban, Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója ezért biztos benne, hogy hamarosan az eredményein is látszani fog javuló formája. A hétszeres világbajnok mindhárom időmérőn a legjobb négy között végzett, a versenyeken azonban különböző problémák miatt csak egy pontot tudott szerezni.

"Kár Michael versenyéért - megérdemelte volna a dobogós helyezést" - nyilatkozta Haug a kínai futamról. "De ennek az ideje is eljön majd, és most legalább mindenki láthatja - azok is, akik valaha kritizálták a döntésünket -, hogy ilyen fontos részét képezi Michael a csapatnak, és milyen jó döntés volt a leszerződtetése."

"Michael eddig háromból kétszer jobb volt az időmérőn, mint Nico, aki megnyerte a tegnapi versenyt" - folytatta a sportigazgató. "Ráadásul láthatjuk, milyen egyenletesen javít a 2012-es rajtpozícióin: Ausztráliában a negyedik helyről indult, Malajziában a harmadikról, Kínában pedig a másodikról."