Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke szerint nem érdemes sokáig rágódni az elmúlt két futamon elszalasztott győzelmek miatt. Úgy gondolja, Jenson Button akkor sem nyerhetett volna Kínában, ha problémamentesen alakul az utolsó bokszkiállása.

A vasárnapi Kínai Nagydíjon a második helyen célba érő Jenson Button a futam után úgy nyilatkozott, komoly esélye lett volna megszorongatni Nico Rosberget, ha nem veszít hat másodpercet az utolsó kerékcseréjénél. A szerelőknek a bal hátsó kerék rögzítésével gyűlt meg a bajuk, így Button a kiállás után forgalomba került, és esélye sem volt utolérni Rosberget.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban más véleményen van, szerinte a győzelemhez nem lett volna elég egy hibátlan bokszkiállás. "Találgatni persze lehet. Sokkal közelebb lettünk volna Nicóhoz, és ha elhasználódtak volna az abroncsai, akkor el is kaphattuk volna. A gumijai viszont a futam végén is elég jónak tűntek, tehát nem gondolom, hogy egy győzelmet szalasztottunk el" - nyilatkozta az Autosportnak. "Nem fogok túl sokáig rágódni ezen, mert nem hiszem, hogy meg tudtuk volna előzni Nicót."

A McLaren háromkiállásos taktikájával ellentétben Rosberg csak kétszer cserélt kereket, de Whitmarsh szerint nem ez döntötte el az eredményt. "A stratégiánk teljesen jó volt. Egy jól sikerült bokszkiállás után üres lett volna előtte a pálya, így viszont veszített hat másodpercet, majd a forgalomban még sokkal többet. Ebben a helyzetben a gumikkal sem tudott olyan óvatosan bánni" - magyarázta.

Forrás: McLaren

Az elmúlt három futam után sokan úgy gondolják, hogy idén a McLarené a legjobb autó, a Kínai Nagydíj után ráadásul Hamilton vezeti a világbajnokságot csapattársa előtt. Nyerniük viszont még csak egyszer, az ausztráliai idénynyitón sikerült. Whitmarsh ezt a körülményeknek tudja be, azonban nem bízza el magát, szerinte az erőviszonyok futamról futamra változhatnak.

"Az eddigi három verseny nagyon különbözött egymástól, és lehetséges, hogy idén mind a húsz verseny más lesz. Bizonyos értelemben ez elképesztő" - mondta. "Ki tudná megjósolni a bahreini győztest? Én biztosan nem, fogalmam sincs. Szeretném azt hinni, hogy mi leszünk azok, de majd meglátjuk, ha odaértünk."