Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzői az elszalasztott győzelem ellenére a elégedettek a Kínai Nagydíjon nyújtott teljesítményükkel, és mindketten élvezték az előzésekkel tarkított versenyt.

Mindkét McLaren-versenyző úgy érzi, hogy nyerhetett volna a Kínai Nagydíjon, ha problémamentesen alakul számukra a hétvége. Jenson Button győzelmi esélyeinek egy elrontott kerékcsere vetett véget, Lewis Hamilton pedig úgy véli, a rajtbüntetése miatt nem tudott beleszólni az első helyért folyó küzdelembe. Ennek ellenére örülnek dobogós helyezésüknek, és annak, hogy a versenyzők és a konstruktőrök bajnokságában is ők állnak az élen.

A második helyen célba érő Button jól rajtolt, két pozíciót javítva a harmadik helyre jött fel az indulás után. Második bokszkiállását köveően forgalomba került, a Williamsek és Sebastian Vettel megelőzése után viszont úgy tűnt, felveheti a versenyt a kétkiállásos stratégiát választó Rosberggel. A 39. körben kiállt utolsó kerékcseréjére, a bal hátsó kerekét azonban nem sikerült időben rögzíteni, és ezzel mintegy hat másodpercet veszített. A bokszkiállás után ráadásul az egymást szorosan követő Felipe Massa, Kimi Räikkönen és Vettel is elé került.

"Volt egy kis probléma az egyik hátsó kerékkel, ezért kilenc-tíz másodpercre a bokszban ragadtam" - nyilatkozta a futam után. "Kár érte, mert amikor kihajtottam a bokszból, négy olyan autó haladt előttem, amelynek egyébként nem kellett volna ott lennie. Ha nem így történik, simán megszorongattam volna Nicót."

Button ennek ellenére nem bánkódik az eredmény miatt, és állítása szerint kifejezetten élvezte az eseménydús futamot. "Nem is emlékszem, hány autót előztem meg a versenyen, de nagyon jó csatákat vívtam. A legtöbb esetben ráadásul rendkívül tiszta volt a küzdelem, ezt jó volt látni" - mondta. "Az utolsó kiállás után volt a legnehezebb dolgom. Kimi egy körülbelül nyolc autóból álló bolyt vezetett, és mindenki egyszerre használta a DRS-t. Amíg Sebastian nem kezdte el támadni Kimit, én sem kezdhettem támadni őt - nagyon szórakoztató volt! A verseny legjobb pillanata talán az volt, amikor a hajtűkanyarban végül megelőztem Sebastiant."

Forrás: McLaren

A brit a bajnokságban feljött a második helyre, lemaradása mindössze két pont csapattársával szemben. Hamilton az egyenletes teljesítményének köszönheti, hogy vezeti a pontversenyt: mindhárom eddigi futamon a harmadik helyen ért célba. Újabb dobogós helyezésének főleg azért örül, mert szombati váltócseréje miatt csak a hetedik helyről rajtolhatott.

"Ez nehéz verseny volt - jó lett volna, ha harcolhattam volna Nicóval a győzelemért. Az első sorból indulva lett volna esélyem rá, de így is sikerült előrelépnünk a rajt után, és nagyon jól szórakoztam az előzések közben" - magyarázta a szintén sok csatába keveredő Hamilton, aki szerint idén számos csapatnak van esélye a futamgyőzelemre. "Fontos, hogy folyamatosan javuljunk - a Mercedesszel, a Ferrarival, a Lotusszal és a Sauberrel is számolnunk kell."

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh rendkívül elégedett volt a két versenyző teljesítményével. "Jenson és Lewis is fantasztikusan vezettek ma délután, sikeresen megbirkóztak a háromkiállásos taktikával, pedig ez azt jelentette, hogy az egész futamon folyamatosan támadniuk és előzniük kellett. Mindketten képesek voltak erre, a nézők pedig biztosan remekül szórakoztak" - nyilatkozta.