Vágólapra másolva!
Megjelent egy videoanimáció a május 1-jei belvárosi motorsportparádé útvonaláról. A 2009-es Forma-1-es világbajnok egy tavalyi McLarennel ébreszti majd föl a délutáni alvókat a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában.

Forrás: McLaren

A McLaren tavalyi Forma-1-es autójának bemutatójával és több tucat színes programmal ünnepli a Vodafone a hálózatfejlesztésének befejezését április 28. és május 1. között a Fashion Streeten és az Erzsébet téren megrendezett "Kezdj el valami újat!" hétvégén. A fesztivál csúcspontja a Belvárosi Nagydíj lesz május elsején délután. A háromórás parádén Jenson Button, a McLaren pilótája mellett a rali, a WTCC és számos más motorsport versenyzői vonulnak majd fel a Bazilika és Parlament között kiépített belvárosi pályán. A négynapos ingyenes programsorozaton és a különleges futamon több tízezer résztvevőre és nézőre számítanak a szervezők.

Button a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán kiépített "versenypályán" száguld majd végig az MP4-26-os versenyautóval a délután folyamán többször is. Az autósparádé biztonságáról dupla kordonozás és harminc pályabíró fog gondoskodni, a nézőkre több száz fős személyzet - rendezők és biztonságiak - ügyel majd.

Nagy hangsúlyt helyeznek a helyszíni tájékoztatásra is: a napokban a főbb tömegközlekedési pontokon - például a Kossuth téri, Nyugati pályaudvari, Arany János utcai és Deák téri metrómegállók aluljáróiban - megkezdődik a lakosság tájékoztatása a programokról, a biztonsági szabályokról, illetve arról, hogy az egyes pályaszakaszok mely utcákból közelíthetők meg. Egészségügyi bázis, mentősök és több tűzoltókocsi képzett személyzete is rendelkezésre áll majd a helyszínen. A rendezvényhez szükséges területfoglalási engedélyeket az illetékes hatóságok - a Fővárosi Önkormányzat, az V. kerületi önkormányzat és az Országgyűlés Hivatala - pénteken megadták.

Az autós bemutató mellett egyéb programok is lesznek. A Fashion Street igazi Forma-1 rajongói utcává alakul, ahol a vállalkozóbb szellemű érdeklődők a McLaren versenyautóján próbálhatják ki többek között azt is, hogy milyen a valóságban egy Forma-1-es kerékcsere. Emellett részt vehetnek egy 3D-s greenboxfotózáson is, hogy néhány pillanat erejéig ők is pilótává válhassanak. A másik helyszín a Hungaroring kitelepített bokszutcája lesz az Erzsébet téren, ahol versenyzőkkel is találkozhatnak a látogatók, de több tucat különleges versenyautót is megtekinthetnek, sőt némelyikbe bele is ülhetnek. A motorsporthoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai és divatshow-k, gyermekprogramok, virtuális vízilabda-bajnokság, valamint koncertek is várják majd a látogatókat.

A rendezvény médiatámogatója az [origo] F1hírek, élőben közvetítünk a parádéról, és interjút is készítünk majd Buttonnal.