Vágólapra másolva!
Nico Rosberg eddig mindkét időmérőn hibázott a leggyorsabb körében, csapatfőnöke szerint azonban nem a versenyző képességeivel van baj, és a jövőben nagyszerű eredményeket láthatunk tőle.

Michael Schumacher Ausztráliában és Malajziában is jobb helyről rajtolhatott, mint csapattársa, Nico Rosberg, ami annak fényében meglepő, hogy a Mercedesnél töltött első két idényükben rendszerint Rosberg szerepelt jobban az időmérőkön. Idén azonban mindkét alkalommal hibázott az utolsó mért körén, és csak a hetedik rajthelyet tudta megszerezni, miközben Schumacher a negyedik illetve a harmadik helyről várhatta a startot.

Mivel Rosberg elfékezései az edzés legfontosabb pillanataiban történtek, sokan arra következtetnek, hogy a német nehezen kezeli a rá nehezedő nyomást. Pályafutása során ugyanis először ül olyan autóban, amellyel a pole pozíció megszerzésére is reális esélye lehetne. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn azonban úgy véli, két nagydíj után még túl korai lenne ítélkezni Rosberg teljesítménye felett.

"Az autónk most máshogy viselkedik fékezés közben, mint korábban, ez fogott ki rajta" - idézi az Autosport Brawnt. "A legutóbbi időmérőn az volt a probléma, hogy elfékezte a gumikat, és azt hiszem, az első versenyen is ez történt. Tehát csak bizonyos esetekben, a féktávokon vannak nehézségei."

Brawn úgy véli, a probléma nem Rosberggel, hanem az autóval van, és a német hamarosan valóban felveheti a versenyt az élmezőnnyel. Szerinte Rosberg mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb köridőt fussa a Mercedesszel, ezért is csúszik be néhány hiba.

"Megpróbálunk javítani a helyzetén. Nem hiszem, hogy bármi gond lenne Nicóval - ha megoldjuk ezt a problémát, különleges dolgokat láthatunk majd tőle" - jelentette ki Brawn, akinek csapata az első két versenyen összesen egy pontot tudott szerezni. "Nico mindig arra törekszik, hogy a maximumot hozza ki az autóból, és néha talán átlépi a határt."