Vágólapra másolva!
Míg ő elégedett volt a McLarennel, Button a hideg pályán nem tudta rendesen használni a Pirelliket Kínában.

Noha az első edzésnap alapján Kínában is a McLaren tűnik a legerősebb csapatnak, egyelőre nem alakult zökkenőmentesen a hétvégéjük. Lewis Hamilton autójában egy nemrég felfedezett repedés miatt még a szombat délelőtti szabadedzésig ki kell cserélni a sebességváltót, így legfeljebb a 6. rajtkockából indulhat majd, Jenson Buttonnak pedig nem sikerült rendesen munkára fognia a gumikat.

Hamilton az MP4-27 ütőképességével ugyanakkor elégedett volt, és a péntek délelőtti szabadedzésen az 1., a délutánin pedig a 2. helyen végzett. "Nagyszerű nap volt a mai - délután száraz maradt a pálya, úgyhogy sikeresen teljesítettük a programunkat" - mondta. "Még dolgoznunk kell a beállítások finomításán, de úgy tűnik, az új alkatrészeink beváltak: a srácok odahaza, a főhadiszálláson remek munkát végeztek. Ütőképesnek tűnünk, pedig ezen a hétvégén eddig különösen a hosszabb etapokra koncentráltam."

"Az időmérő szoros lesz - izgalmas csata következik, de remélem, minél előrébb fogunk végezni, mert a versenyen szerintem így is mindenképpen az élmezőnyben maradunk majd. Imádom, ha előzgetve kell feljebb kapaszkodni."

A 6. helyen végző Button délután rendszeresen panaszkodott a rádióba, hogy az autója nehezen vezethető, hiába változtattak az első szárnyán és a kerékdőlésen is. "Ez kicsit zűrös nap volt számomra" - ismerte el. "Jó beállításokat szerettem volna találni, a hideg miatt azonban nehéz volt átlátni az autónk viselkedését, mert a gumik nem működtek tökéletesen."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

"Holnap elvileg melegebbnek kell lennie. Egyelőre nem értjük a gumik hőmérsékletének összefüggéseit, ezért nem tudunk velük a megfelelő tartományba kerülni. Ha változtatunk valamit a beállításokon, és ettől a gumik 5-10 fokkal melegebbek vagy hidegebbek lesznek, máris kifutunk belőle. Ezt a problémát meg kell oldanunk, de legalább rengeteg információt szereztünk az alacsony és magas üzemanyagszinttel teljesített etapok során."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh megerősítette, hogy a csapatnál nincsenek kibékülve a gumikkal, ugyanakkor hozzátette: "Ma rengeteg volt a pozitívum. Az autónk gyorsnak tűnt, a versenyre hozott fejlesztéseink révén előreléptünk, és a hosszú etapos tempónk is ígéretes volt."