Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzői elégedettek a sanghaji szabadedzéseken nyújtott teljesítményükkel, azonban tudják, hogy a versenytempójuk még nem megfelelő.

A Mercedes ismét bebizonyította, hogy egy mért kör alapján az élmezőnybe tartoznak: a Kínai Nagydíj délelőtti szabadedzésén csak Lewis Hamilton tudta őket megelőzni - igaz, ő több mint egy másodperccel -, délután pedig senki nem futott gyorsabb kört Michael Schumachernél. A németekre ettől függetlenül még sok munka vár, hiszen az első két futamon kiderült, hogy a versenytempó tekintetében alaposan elmaradnak az ellenfeleiktől.

A délutáni edzésen Hamiltont és Sebastian Vettelt megelőző Schumacher elégedett volt az autójával, és úgy véli, a csapatnak idén nagyobb esélye lesz felzárkózni az élmezőnyhöz, mint az előző két évben. "Az autónk balansza viszonylag jó volt, ez nyilvánvalóan sokat segített a jó köridő elérésében" - magyarázta az edzések után. "Ami a csapatot illeti, idén bizonyos területeken sokkal erősebbek vagyunk, és sokkal jobb alapra építkezhetünk. Ennek ellenére még mindig nem tartunk ott, ahol ezzel az autóval lenni szeretnénk, de biztos vagyok benne, hogy oda is eljutunk majd."

Nico Rosberg délután hat tizeddel volt lassabb Schumachernél, mégsem bánkódik az eredmény miatt, hiszen nem a leggyorsabb kör elérése volt a célja. "Most az a fontos, hogy az edzéseken sok különböző beállítást kipróbálva próbáljunk javítani a versenytempónkon" - jelentette ki. "A változékony időjárás miatt nagyon nehéz volt eldönteni, hogy milyen beállításokat használjunk, ezért volt egy kis problémánk az első gumikkal. Ezt az alacsony hőmérséklet is okozhatta, ami a versenyig még könnyen megváltozhat, ezért nem aggódom túlságosan."

A csapatfőnök, Ross Brawn is elégedetten nyilatkozott, hiszen az időnként nedves pálya ellenére a Mercedesnek sikerült a teljes pénteki programját teljesítenie. "Az alacsony üzemanyagszinttel futott köreink jónak tűnnek, ezért elsősorban a versenytempóra koncentráltunk, és a gumik viselkedését is megpróbáltuk jobban megérteni" - árulta el. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug a jó eredmények ellenére sem szeretné elbízni magát, de hozzátette, hogy a versenytempóval és a különböző gumikeverékekkel kapcsolatban sokat tanultak a mai edzéseken.