Vágólapra másolva!
Vettel és Webber kimért optimizmussal nyilatkozott a csapat kilátásairól a Kínai Nagydíj pénteki edzésnapja után.

A Red Bullnál úgy érzik, a Kínai Nagydíjon erősebbek lesznek, mint a szezon első két versenyén voltak, miután Sebastian Vettel és Mark Webber a 3-4. helyen zárták az első edzésnapot.

"Még nem láttam mindent, de azt hiszem, összességében elégedettek lehetünk" - mondta Vettel, aki csak 0,187 másodperccel maradt le az élen végző Michael Schumachertől. "Rengeteg dolgot kipróbáltunk ma, most át kell rágnunk magunkat az adatokon, hogy kiderítsük, melyek az optimális beállítások. Már az autóra ránézve is látszik, hogy nagy a különbség a Malajziában használt beállításainkhoz képest, a vezetési élmény alapján azonban nehéz megítélni a változást."

"Nehéz megmondani, hogy ütőképesek vagyunk-e. A McLaren minden helyzetben erősnek tűnik."

Míg Vettel ma kísérletképpen visszatért a Red Bull előszezoni kipufogójához, mert azzal következetesebbnek érezte autójának viselkedését, Webber az összehasonlítás kedvéért továbbra is az új, az első két versenyen használt konfigurációt használta.

Forrás: Red Bull

"A slickeket már délelőtt ki tudtuk próbálni két zápor között, délután pedig elég sok rövid és hosszú etapot teljesítettünk, ezért gyorsan tanultunk, ami pénteken mindig fontos" - mondta. "Egy olyan pályáról érkeztünk ebbe a hűvösbe, ahol 50 fokos volt az aszfalt, így itt eleve jobb a tapadás, ami segít, de ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy a helyes irányba haladunk."

A Red Bullok ezúttal végsebességben sem maradtak el vészesen a többiektől: Vettel csak 4,6 km/ó-val volt lassabb Schumachernél az egyenesben.