Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint korántsem olyan súlyos a helyzet az országban, mint amilyennek a sajtó beállítja. A csapatvezetők örülnek, hogy véget ért a bizonytalanság.

A hónapok óta tartó bizonytalanság után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy péntek délelőtt kiadott sajtóközleményben erősítette meg, hogy jövő hétvégén megrendezik a Bahreini Nagydíjat. Bár több emberjogi szervezet és számos politikus is a verseny bojkottjára szólította fel a csapatokat, az FIA és Bernie Ecclestone szerint az országban uralkodó politikai helyzet nem jelent veszélyt a nagydíjra.

Ecclestone úgy véli, a futam megrendezése valójában soha nem volt kétséges, a problémákat a sajtó erősen eltúlozza. "Mindenki elégedett a döntéssel" - nyilatkozta. "Nekünk nincs semmilyen problémánk a futammal kapcsolatban, csak a médiában beszélnek róla. Az igazi probléma az, hogy fogalmuk sincs, mi történik."

"A futam a versenynaptár része, ez már elég régóta így van. Ott leszünk, és ennek az összes csapat örül" - folytatta Ecclestone. "Vannak ismerőseim, akik Bahreinben élnek, szerintük minden nagyon csendes és békés."

Az FIA közleményének nyilvánosságra hozatala után, a két szabadedzés közötti szünetben Ecclestone személyesen is találkozott az istállók képviselőivel, hogy minden kétséget eloszlasson a futammal kapcsolatban. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner örül, hogy vége a bizonytalanságnak, ennek ellenére fokozott óvatossággal készülnek a versenyre. "Nagyon komolyan vesszük az alkalmazottaink biztonságát, ezért elkerülhetetlen, hogy bizonyos versenyeken a szokásosnál is jobban vigyázzunk" - jelentette ki.

A Williamst a csapat igazgatója, Toto Wolff képviselte a megbeszélésen, aki szintén elégedett az FIA döntésével. "Meg kell bíznunk a hozzáértők ítéletében. Az FIA az ott élő szakértők véleményére hagyatkozva adta ki a közleményét. Ők azt állítják, a csapatok és az F1 számára is biztonságos a verseny megrendezése, ezért teljes gőzzel készülünk Bahreinre" - mondta az Autosportnak, majd hozzátette: örül, hogy elviheti oda a csapatát.

Mások azonban, bár nem verik nagy dobra, állítólag kevésbé elégedettek az FIA döntésével. A sanghaji paddockból kiszivárgó információk szerint sok csapattag nem szívesen utazik a közel-keleti országba. Adam Cooper, az ismert szakújságíró a blogjában azt írta, az egyik istálló vezetője elismerte, hogy terroristaakciókra bárhol sor kerülhet, ugyanakkor hozzátette: "Az a különbség, hogy Bahreinben célpontok leszünk..."