Vágólapra másolva!
Úgy gondolja, a teszteken csak azért tűnt erősnek a csapat, mert az élmezőny tagjai rejtegették autójuk valós tudását. Hülkenberg szerint a lassú kanyarokban kell fejlődnie a Force Indiának.

Tavaly már az erősorrend negyedik helyéért, a Mercedesszel rivalizált a Force India, amely 2008 óta folyamatos fejlődést mutat. Az istálló legutóbb a 6. pozícióban zárta a bajnokságot, és az idei évre az újabb előrelépést tűzték ki célul.

Bár még csak két verseny telt el, egyelőre nem utal jel arra, hogy jelentősen javultak volna: képtelenek tartani az élcsapatok iramát, zömmel a középmezőny tagjaival viaskodnak. Noha a tesztek alapján sokan titkos esélyesnek tartották őket, a csapat pilótája, Nico Hülkenberg szerint ez helytelen vélemény volt. "Nem mondanám, hogy a legerősebbek közé tartoztunk. Tudtuk, hogy az élcsapatok titkolják a tempójukat, ezért nem számítottunk rá, hogy a dobogóért küzdhetünk majd" - mondta a Forma-1 hivatalos honlapjának. "Szóval nem vesztettük el az erősségünket, inkább a többiek rejtőzködtek a tesztidőszakban. Azt vártuk, hogy a szoros középmezőnyben leszünk, és így is történt."

Hülkenberg eddig két, csapattársa, Paul di Resta hét pontot gyűjtött, így a konstruktőri bajnokságban a 6. helyen áll a Force India. Hülkenberg elmondta, hol lehetne erősebbé tenni az autót. "A lassú kanyarokban még van módunk a fejlődésre. Hiányzik a megfelelő kigyorsítás a lassú kanyarokból. A gyors kanyarokban jók vagyunk" - jelentette ki az Auto Motor und Sportnak.

Saját helyzetéről azt mondta, hogy még alkalmazkodnia kell a feltételekhez, hiszen kihagyott 16 hónapot, ráadásul az első két futamon nem kapott hiteles visszajelzést a teljesítményéről, mert Ausztráliában fél kör után kiesett, Malajziában pedig kiszámíthatatlan volt az időjárás.