Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, mikor lesz új csapatfőnöke a svájci istállónak, Peter Sauber azonban elárulta: biztosan Monisha Kaltenborn lesz az utódja.

Valószínűleg a Sauber lesz az első istálló a Forma-1 történetében, melyet egy női csapatfőnök irányít majd: Peter Sauber ugyanis a közeljövőben lemond pozíciójáról, és a jelenlegi vezérigazgatót, Monisha Kaltenbornt tekinti utódjának.

"Mindig azt mondtam, hogy a hetvenedik születésnapomon már nem szeretnék a boxutca falán ülni" - nyilatkozta a Der Sonntag nevű svájci lapnak a csapat alapítója, aki októberben tölti be a 69. életévét. "Már meg is van, ki lesz az utódom: Monisha Kaltenborn lesz a következő csapatfőnök, ez biztos. Azt viszont még nem döntöttük el, hogy pontosan mikor veszi át a helyemet."

Az indiai születésű, de nyolcéves korában Ausztriába kerülő Kaltenborn 1999 végén csatlakozott a Sauber csapatához, és egyre feljebb került a ranglétrán. Vezérigazgatóvá a 2010-es szezon előtt nevezték ki. "Monisha tizenhárom éve nálunk dolgozik, több pozíciót is betöltött már a menedzsmentben. Biztos vagyok benne, hogy csapatfőnökként is megállja majd a helyét" - jelentette ki a Forma-1-be az 1993-as idényben beszálló Sauber.