Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es világbajnok azt mondja, a verseny megrendezése több problémát szülne, mint amennyit megoldana. Pedig nemrég még támogatta a Bahreini GP-t.  

A folytatódó zavargások és tüntetések továbbra is kétségessé teszik az idei Bahreini Nagydíj megrendezését. Az arab ország futamát tavaly törölni kellett, és bár azóta változó hírek érkeztek a térségből, újabban ismét feszült légkörről számolnak be a tudósítások. Egyelőre a Forma-1-es csapatok sem tudják, hogy az április 15-i Kínai Nagydíj utáni héten Bahreinbe, vagy haza utaznak-e. A döntést az FIA-ra bízzák.

Egyre többen vannak azok, akik szerint humanitárius okok miatt ezúttal sem lenne szabad megrendezni a bahreini versenyt. Csatlakozott hozzájuk Damon Hill is, aki pedig korábban más álláspontot képviselt. "Változott a helyzet. A tüntetők nem csillapodtak le, és talán még elszántabbá váltak. Nyugtalanító a helyzet" - közölte a Guardiannal az 1996-os világbajnok.

"Minden más elé kell helyeznünk azt, hogy emberileg mekkora ára lenne annak, ha megrendeznék a futamot. Rossz lenne, ha a verseny megtartása érdekében be kellene vetni a haderőt. A Forma-1 nem erről szól. Ma azt mondanám, hogy a nagydíj több problémát szülne, mint amennyit megoldana."

"Nyilvánvalóan sok fájdalom, harag és feszültség van Bahreinben. Jobb lenne az F1-nek, ha egyszerűen kinyilvánítanánk, hogy megértjük a problémáikat, és mi is csak a legjobbat akarjuk az országnak."

Hill korábbi véleménye az volt, hogy a Bahreini Nagydíj egységbe kovácsolná az országot, illetve új lehetőségeket teremtene a gazdaság talpra állásához.