Vágólapra másolva!
Úgy véli, sokan nem is tudják, mennyire elhivatott a csapat. A 32 éves brit versenyzőben egyelőre fel sem merül a távozás vagy a visszavonulás gondolata.  

Fiatal korában sokat szapulták Jenson Buttont, hogy nem elég szorgalmas, megártott neki a sporttal járó rivaldafény, és ezért képtelen jól teljesíteni. A döcögős kezdés után viszont az elmúlt években felpörgött a brit versenyző Forma-1-es karrierje: 2009-ben megszerezte első világbajnoki címét, a következő évben pedig átigazolt a McLarenhez, ahol eddig hat győzelmet aratott, és kemény konkurenciát jelent a csapat ászának, Lewis Hamiltonnak is.

A jó formában lévő Buttont az utóbbi időszakban a Ferrarival is összefüggésbe hozták, ő azonban ragaszkodik a McLarenhez, amelyhez tavaly 2014-ig tartó szerződést írt alá. A 32 éves pilótát egyelőre a visszavonulás sem foglalkoztatja. "Sohasem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Nem fogom egész életemre elkötelezni magam ide, viszont egyértelműen maradok még néhány évig" - nyilatkozta a Press Association-nek.

"Sokan élvezik a sportágat, de vannak, akik egy idő után kissé megerőltetőnek érzik. Úgy gondolom, Michael (Schumacher) és Kimi (Räikkönen) rájött, hogy több időt akarnak tölteni a családjukkal és a barátaikkal, és esetleg ki akarnak próbálni valami újat. Azonban hamar felfogták, hogy ide (az F1-be) húz a szívünk, hogy erre születtünk."

"Ha valaki ennyi időt és energiát fektet egy sportba, akkor nehéz továbbállnia. Jómagam sem látok okot a váltásra. Sokan beszélnek róla, hogy mekkora a szenvedély a Ferrarinál, ami igaz, de szerintem a legtöbben nem tudják, hogy milyen nagy a szenvedély a McLarennél is, hogy mennyire akarják az emberek a sikert. Éppen ezért nagyon boldog vagyok itt."

Forrás: McLaren

Button kijelentette, akkor sem rendülne meg a bizalma csapatában, ha gyengébben teljesítene a mérnöki gárda. "Amikor éppen nem versenyképes az autónk, akkor is abban bízok, hogy a jövőben az lesz. Nem gondolok arra, hogy 'szép időszak áll mögöttem, ideje távozni', hanem arra összpontosítok, hogy felépítsem a csapatot és újra harcoljunk a bajnoki címért. Amennyiben a következő években rossz autót kapok, akkor sem fogok arra gondolni, hogy 'ideje feladnom'. Még van bennem spiritusz, vissza akarok térni a nyerő útra" - mondta.

A 25 pontos brit versenyző két nagydíj után jelenleg harmadik a tabellán a 35 pontos Fernando Alonso és a 30 pontos Hamilton mögött.