Vágólapra másolva!
Hiába tűnik úgy, hogy a Red Bull elvesztette az elmúlt években megszokott fölényét, és ismerik el a csapatnál is, hogy hátrányban vannak, Vettel szerint még simán megnyerhetik a világbajnokságot.

Sebastian Vettel két fordulóval a 2012-es szezon kezdete után csak az összetett 6. helyén áll, feleannyi pontja van, mint az élen álló Fernando Alonsónak. Ráadásul úgy tűnik, ez nem csupán a balszerencsés körülmények miatt alakult így, hanem a Red Bull valóban nem olyan erős, mint az elmúlt években volt. A csapatnál is elismerik, hogy be kell hozniuk a lemaradásukat, Vettel szerint azonban még semmi sincs veszve.

"Természetesen szerettem volna, ha egy kicsit jobban kezdődik az év, de a szezon hosszú lesz" - mondta a Sport Bildnek. "Nagyon jó autónk van, és továbbra is jók az esélyeink - még mindig az a célunk, hogy a világbajnoki címért küzdjünk. Alig néhány órával ezelőtt még a szimulátorban voltam, Kínára és Bahreinre készülve. Remélhetőleg kapunk néhány hasznos frissítést az autónkhoz, de ez majd a pályán fog bebizonyosodni."

Vettel Szepangban azért vesztette el a biztosnak látszó negyedik helyet, mert Narain Karthikeyan egy lekörözés közben hátulról nekiment. A német azt állítja, nem bánta meg, hogy az eset után dühösen mutogatott ellenfelének, akit később mazsolának és idiótának nevezett.

"Elbuktam a negyedik helyet, ami természetesen elkeserítő volt" - mondta. "Az ember néha kimutatja az érzéseit, de nem hiszem, hogy emiatt szégyenkezni kellene. Ez hozzátartozik a sporthoz."

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a cég tulajdonában lévő Servus TV-nek megerősítette, hogy a legfőbb probléma az RB8 következetlen viselkedése, ami az idei Pirelli gumik szűk üzemi tartományában gyökerezhet.

"Nem segít, ha csak meghatározott körülmények között vagyunk a leggyorsabbak, nem állandóan" - mutatott rá. "Az igazat megvallva egyelőre olyan, mintha helyettünk az autó döntené el, hogy mikor akar a leggyorsabb lenni, és mikor nem."

Marko hozzátette, hogy a csapatnál megértették Vettel reakcióját a Karthikeyannal történt ütközés után, és beszélni fognak a Marussia és a Hispania versenyzőivel, arra kérve őket, hogy legyenek körültekintőbbek a lekörözések során.

"Egy teljesen másik ligában indulnak, hat-nyolc másodperccel lassabbak nálunk körönként, úgyhogy jobban oda kellene figyelniük" - vélte. "A 12 pont, amit Vettel elvesztett, a világbajnokságban sorsdöntő lehet majd."