Vágólapra másolva!
Lucas di Grassi mellett ő vezetheti a Renault 2010-es autóját, amellyel a Pirelli a jövő évi gumik prototípusait fogja tesztelni.  

A Pirelli hamarosan elkezdi a kísérletezést a pályán a 2013-ra szánt Forma-1-es gumikkal. Összesen négy tesztet fognak lebonyolítani a Renault két évvel ezelőtti, R30 kódjelű autójával, a helyszín Jerez, Spa, Monza és Barcelona lesz.

Az olasz vállalat figyelme sokáig a frissebb autó beszerzésére összpontosult, a megállapodás bejelentése után azonban rátérhettek arra, hogy kit szerződtetnek tesztpilótának. "Olyan embert akarunk, akinek van tapasztalata. Mérlegeljük a lehetőségeinket" - ismertette korábban a kritériumot Paul Hembery sportigazgató. "Fontos döntés előtt állunk. Nem szeretnénk, ha valaki úgy ülne be az autóba, hogy meg akarja mutatni, az F1-ben van a helye, aztán teljes gázt ad, és minden második körben megpördül. Nagyon különleges munkáról van szó."

A Pirelli választása végül Jaime Alguersuarira esett, aki fiatal kora ellenére a Toro Rossóval két és fél szezont már lehúzott a Forma-1-ben. "Nagyon örülök ennek a fantasztikus lehetőségnek. Egy hete volt a 22. születésnapom, a Pirelli pedig a legszebb ajándékot adta nekem. Alig várom, hogy elkezdjem ezt a nagyon fontos és kihívást jelentő munkát, a jövőbeli gumik fejlesztését. Erősen vágyom rá, hogy újra Forma-1-es autót vezethessek, és visszatérhessek a mezőnybe, ezért ez egy káprázatos esély számomra" - mondta Alguersuari, aki Lucas di Grassival közösen végzi a munkát.

A spanyol pilóta egyébként nem maradt állás nélkül azután, hogy tavaly elbocsátották a Toro Rossótól: a BBC-hez igazolt rádiós kommentátornak.