Vágólapra másolva!
A szezon végi hajtás miatt az ősz végéről a nyár közepére kerülhet a gyakorlás időpontja, és a helyszíne is változhat.

2009 óta minden évben rendeznek egy két/három napos tesztet, ahol a csapatok vezetési lehetőséget adnak olyan fiatal versenyzőknek, akik legfeljebb két Forma-1-es nagydíjon álltak rajthoz. Ezeken a gyakorlásokon a kiválasztott tehetségek megismerhetik az F1-es autókat és munkamódszereket, ami a későbbiekben a hasznukra válhat, a csapatok pedig felmérhetik a pilóták képességeit és alkalmazkodását.

A tesztre az első évben Jerezben került sor, 2010-ben és 2011-ben pedig Abu-Dzabiban, mindannyiszor az idény vége felé. Az Autosport azonban a héten arról számolt be, hogy a mezőny fontolóra vesz egy új időpontot, mivel novemberben túl kimerítő lenne a csapatok személyzete számára, ha az egész éves utazgatás után még tovább kellene maradniuk. Ezért célszerűbb lenne a szezon közepén megtartani a tréninget - az egyik elképzelés az, hogy a július 8-i Brit Nagydíj után, méghozzá Silverstone-ban rendeznék meg.

Azonban ennek kivitelezése sem lenne egyszerű, mivel ilyenkor javában tartanak a legfontosabb bajnokságok. "Felmerül a kérdés: látunk-e olyan versenyzőt valamelyik sorozatban, akit ki akarunk próbálni?" - mutatott rá a Force India elnökhelyettese, Robert Fernley. "További megbeszélésekre van szükség a csapatmenedzserekkel, hogy átgondoljuk, mit tehetünk."

A jelenlegi mezőnyből heten - Charles Pic, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Nico Hülkenberg, Pastor Maldonado, Paul di Resta és Sergio Pérez - vettek részt korábban a fiatal versenyzők tesztjén.