Vágólapra másolva!
Peter Sauber dicsérte a fiatal mexikói versenyzőt, miután második lett a Malajziai Nagydíjon. Hangsúlyozta, nem azért utasították pozíciója megtartására, mert egy Ferrari haladt előtte.

A Malajziai Nagydíj egyik nagy meglepetését Sergio Pérez okozta, aki a Sauber középmezőnybe tartozó autóját a 2. helyen vitte célba a változó időjárási körülmények között. Ezzel csapata független történetének legjobb eredményét érte el.

Az istálló tulajdonosa, Peter Sauber elismerő szavakkal illette a Checo becenévre hallgató 22 éves mexikói pilótát, aki még csak a második szezonját kezdte a Forma-1-ben. "Még fiatal, és szerintem szép jövő áll előtte" - nyilatkozta a Speed.com-nak. "Checo lenyűgözően versenyzett. Nagyon meglepődtem az (első) kerékcseréje után, mert az élmezőnyben haladt az esős és az intermediate gumikkal egyaránt, sőt többször megfutotta a leggyorsabb kört. Később a slick gumikon is ugyanez volt a helyzet."

"Hozzá kell tenni, hogy az autója is jó volt, mert különben nem lett volna képes erre. Ugyanakkor továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk."

A csapatfőnököt megkérdezték, hogy Pérez hétvégi 2. helyének, vagy Robert Kubica 2008-as montreali győzelmének örült-e jobban (az utóbbi idejében a csapat BMW Sauber néven futott, a német autógyár fennhatósága alatt). Sauber nem felelt egyértelműen, viszont emlékeztetett rá, hogy Kubica győzelménél "nagy szerencséjük volt Kimi (Räikkönen) és (Lewis) Hamilton ütközése miatt." A futamon ugyanis eleinte a McLaren és a Ferrari pilótája foglalta el az első két helyet, de a Safety Car beküldése után, amikor lezárták a bokszutca kijáratát, Hamilton a kerékcseréjét követően figyelmetlenül belehajtott Räikkönen piros lámpánál várakozó autójába, aminek következtében mindketten kiestek.

A svájci szakember egyúttal újfent leszögezte, hogy nem azért utasították rádión a 2. pozíció megtartására Pérezt, mert előtte Fernando Alonso ment a Ferrarival - annak a csapatnak az autójában, amelytől a Sauber a motorokat kapja. "Ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy épp Alonso haladt előttünk" - mondta Peter Sauber. "Szükségünk volt erre az eredményre, mert mögöttünk az összes közvetlen vetélytársunk pontokat szerzett. Nagyon fontos volt, hogy bezsebeljük a pontokat."