Vágólapra másolva!
Elege van belőle, hogy véleménye szerint folyamatosan valótlan tényeket állítanak Bahreinről, és határozottan kijelentette: a biztonsági aggályok ellenére megrendezik az ottani versenyt.

Hosszú idő után tavaly törölni kellett egy nagydíjat a Forma-1-es szezonból, Bahrein versenye az országban kitört forradalom miatt jutott erre a sorsra. Azóta eltelt egy év, és bár csillapodni látszik a helyzet az arab államban, amelyet az FIA is visszavett a versenynaptárba, még mindig vannak kételyek a résztvevők biztonságával kapcsolatban.

A Bahreini Nagydíj időpontját április 20. és 22. közé jelölték ki, és Bernie Ecclestone kijelentette: nem aggódik amiatt, hogy esetleg újra törölni kell az eseményt. "Természetesen megrendezik a versenyt" - mondta Londonban egy sajtótájékoztatón, amelynek célja a kételyek eloszlatása volt. A sportág nagyura a média munkatársait tette felelőssé a bizonytalanságért. "Az a probléma, hogy Önök csinálnak feszültséget, nem a csapatok vagy a bahreiniek. Most komolyan, a sajtónak csöndben kellene maradnia, és a sztorik gyártása helyett a tényekkel kellene foglalkoznia" - közölte Ecclestone.

"Nem értem, hogy miért tesznek negatív megállapításokat, amelyekre azonnal ráharap a közvélemény" - folytatta. "Sokan odajönnek hozzám, és azt mondják, 'nem lesz verseny'. Azt felelem, hogy 'honnan tudják ezt?' Mire ők: tudjuk, mert ilyesmit láttunk, olvastunk vagy hallottunk. Ez badarság!"

A bahreini motorsportszövetség elnöke, Abdullah bin Isza Al Kalifa sejk sem aggódik a biztonság miatt. "Nem gondolom, hogy baj lenne vele. Nekem sincs szükségem külön személyes védelemre, és biztos vagyok benne, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek az illetékesek" - nyilatkozta. "Korábban sem aggódtunk a biztonság miatt. Nem értem, hogy most miért kellene."

A mezőny tagjai nem kívánnak állást foglalni az ügyben, a döntést az FIA-ra bízzák. A Red Bullt irányító Christian Horner úgy véli, egyértelműnek tűnik a helyzet azáltal, hogy bekerült a naptárba a nagydíj. "A bajnokság elején úgy kalkulálunk, hogy mindegyik versenyen részt veszünk. A nemzetközi szövetségtől megnyugtatást kaptunk, és megbízunk a döntésükben. A személyes biztonságot nagyon komolyan vesszük, de szerintem a helyiek megteszik az összes szükséges óvintézkedést" - mondta a Reutersnek.