Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo reméli, Fernando Alonso malajziai sikere megadja a lökést a Ferrarinak az idei szezonra. A csapat technikai igazgatója azonban úgy véli, még sokat kell fejleszteni az autón.

Két verseny után Fernando Alonso vezeti a Forma-1-es tabellát, aki melbourne-i 5. helye után Szepangban felállhatott a dobogó legfelső fokára. A Ferrarinál ugyanakkor nem ringatják magukat illúziókba a pillanatnyi állás alapján, és a Malajziai Nagydíj után kijelentették, a változó időjárási körülmények között megszerzett győzelem nem oldja meg az F2012-es modell alapvető problémáit - a leszorítóereje és végsebessége ugyanis továbbra sem kielégítő.

Pat Fry technikai igazgató elismerte, keményen kell dolgoznia a mérnököknek, hogy kellően gyorssá tegyék az autót. "Úgy gondolom, van teher a csapaton, hogy javítsunk a teljesítményén" - idézte őt az Autosport. "Malajziában a tőlünk telhető legtöbbet kellett nyújtanunk, hogy előnyt kovácsoljunk a körülményekből. Ilyen feltételek között meglehetősen erős az autónk, de egy teljesen száraz versenyen minden másképp nézett volna ki."

Korábban felmerült, hogy a Ferrari esetleg egy vadonatúj, hagyományos nyomórudas első futóművel felszerelt autót épít az európai idény kezdetét jelentő Spanyol Nagydíjra, de az istállónál tagadják ezt. A maranellóiak elnöke mindazonáltal bízik benne, hogy Alonso hétvégi győzelme jó irányba tereli a csapatot.

Forrás: AFP

"Nem szabad hagynunk, hogy ez egy egyszeri győzelem legyen. Arra kell törekednünk, hogy kiindulópontot jelentsen egy olyan szezonhoz, amelyben a legjobbak akarunk lenni. A sikerhez minden téren a legjobbnak kell lennünk a mindennapi munka során. Tudjuk, hogy sok teendőnk van, de azt is tudjuk, hogy nem a lehetetlenre vállalkoztunk" - közölte Luca di Montezemolo a Ferrari főhadiszállásán tartott rendezvényen.