Vágólapra másolva!
Narain Karthikeyan visszaszólt Sebastian Vettelnek, aki a Malajziai Nagydíjon történt ütközésük után mazsolának és idiótának nevezte. Középső ujjával adott félrtérthetetlen jelzései miatt akár meg is büntethetik.

Sebastian Vettel pont nélkül maradt a múlt vasárnapi Malajziai Nagydíjon, miután a verseny vége felé ütközött a lekörözött Narain Karthikeyannal és emiatt balhátsó defektet kapott. Vettel középső ujjának kétszeri felemelésével jelezte Karthikeyan felé, hogy mit gondol az indiai pilótáról, majd a leintés után mazsolának és idiótának nevezte a HRT versenyzőjét.

Karthikeyan szerint Vettel csak az amiatt érzett dühét vezette le rajta, hogy idén nem játszik domináns szerepet a világbajnokságban. "Szerintem frusztrált amiatt, hogy idén nehéz szezonja van" - mondta Karthikeyan. "Abszolút nem profi hozzáállás, hogy engem okol az incidens miatt. Csak azért, mert jó autója van, még nem nevezhet idiótának másokat. Nyertem versenyt az összes olyan együléses kategóriában, amelyben előzőleg indultam, nincs szükségem bizonyítványra Vetteltől."

Karthikeyan néhány kollégájától is kapott támogatást, többek között a Force India duója sem ért egyet Vettellel. "Amit én láttam, az alapján az eset nem Narain hibája volt" - nyilatkozta Nico Hülkenberg. "Nem igazán értem, hogy (Vettel) miért borult ki."

"Narain jogosult ugyanannyi időt a pályán tölteni, mint például Vettel. Mindketten F1-es pilóták, akik a saját csapatukat képviselik" - fejtette ki véleményét Paul di Resta.

Ha a defekt miatt elszalasztott pontszerzés nem lenne elég nagy büntetés Vettel számára, akár a mutogatás miatt is szankcióval sújthatják. A német magatartása egyértelműen nem felelt meg az FIA-féle szigorúbb etikai kódex előírásainak. "Vettel megsértette a kódex tartalmát" - mondta a korábbi F1-pilóta, Marc Surer. "Ennek következménye bármi lehet a figyelmeztetéstől a licensz visszavonásáig. Ebben az esetben érthető volt a reakció, úgyhogy enyhe büntetés várható, ha lesz belőle egyáltalán valami."

Hans-Joachim Stuck szerint előzéseknél mindig lehetnek félreértések, "Vettelnek ezt meg kell tanulnia. A mazsola jelző viszont még mindig jobb, mintha leseggfejezte volna (Karthikeyant)."