Vágólapra másolva!
Noha az idény mindkét eddigi versenyén megszerezte a pole pozíciót, csak két harmadik helyet könyvelhetett el Lewis Hamilton. Kicsit csalódott a McLaren pilótája, de jó hangulatban készül a két következő futamra.

Ausztráliában és Malajziában is a pole pozícióból indulhatott Lewis Hamilton, de egyik alkalommal sem tudta győzelemre váltani a legjobb rajthelyet. A McLaren pilótája mindkét versenyen harmadik lett, csalódott ugyan, mégis pozitív hangulatban készül a Kínai Nagydíjra.

"Ötven ponttal kellene állnom, ennyim azonban nincs" - idézte Hamiltont a Guardian című lap. "Nagyon örülnénk a húsz további pontnak, de legalább stabilak voltunk, és a mezőny elején harcoltunk. Büszkének kell lennünk magunkra. A csapat fantasztikus munkát végzett, mindkét versenyen mi voltunk a leggyorsabbak az időmérőn. Sok pozitív tapasztalatot szereztünk, inkább ezekre építkezünk, mint a negatívumokat nézzük."

A soron következő, Kínai Nagydíjról szép emlékei lehetnek Hamiltonnak, 2008-ban a pole-ból indulva aratott egyértelmű győzelmet, míg tavaly az utolsó körökben vette el az első helyet Sebastian Vetteltől.

Forrás: McLaren

"Nagyon izgatottan várom a következő két versenyt, a lehető legjobban fogok felkészülni rájuk. A legfontosabb, hogy javítsak a versenytempómon. Beszéltem Fernandóval és Sergióval a malajziai verseny után, ők erős alulkormányzottsággal küzdöttek, míg nekem éppen túlkormányzottság nehezítette a dolgomat."

"Talán túl agresszíven állítom be az autót, esetleg változtatnom kellene néhány részleten a következő két versenyre. Remélhetőleg lesznek fejlesztéseink, amelyekkel elsősorban a versenyen tudunk majd javulni."