Vágólapra másolva!
Nico Rosberg ismét nem tudta átmenteni a jó időmérős tempóját a versenyre. Fura dolog történt vele a versenyen, az első intermediate gumikról úgy érezte, 13 kör alatt elkoptak, holott a bokszkiállásánál kiderült, hogy újszerű állapotban voltak.

Nico Rosberg szerint a gumikkal kapcsolatos problémái Malajziában teljesen más természetűek voltak, mint Ausztráliában, ahol a gumik túlzott elhasználódása miatt esett vissza. A malajziai gondjait viszont nem értette. "Ez furcsa, olyan erősek vagyunk az időmérőn, aztán meg küszködünk a versenyben. A kvalifikáción az autónkkal az első sort is elérhettük volna, de a versenyben nem tudtuk megismételni ezt a teljesítményt" - nyilatkozta Rosberg a videóblogján.

"A stratégiánkkal kapcsolatban ezúttal minden rendben ment. Negyedik helyen álltam az újraindítás utáni bokszkiállásom után, akkor azt gondoltam, talán most valami jót is elérhetek. De aztán elkezdtem visszacsúszni."

Rosberg Mercedese alig 13 kör alatt elkoptatta az intermediate szettet, ezért beiktattak neki egy extra kerékcserét, miközben csapattársa, Michael Schumacher autóján egy ugyanolyan szett gumi 25 kört is kibírt. "Az első interekkel be kellett jönnöm a bokszba, mert azt gondoltam, a hátsó kerekek teljesen elfogytak. Tehát bejöttem, felrakták az új intermediate gumikat, de amikor a szerelők azt mondták, hogy a lecserélt gumik teljesen újnak néznek ki, akkor egyáltalán nem értettem, hogy mi történt. Pedig úgy éreztem őket, mintha teljesen tönkrementek volna. Ez furcsa volt."

Forrás: AFP

"Onnantól kezdve egyre rosszabb és rosszabb lett minden. Aztán slickekre váltottunk, kis pozitívum, hogy sikerült megelőznöm Jensont, ez szép teljesítmény volt, de a 13. helyért vívott csatáról beszélni sem érdemes" - folytatta a német versenyző.

"Sok munka vár ránk, még mindig szenvedünk a versenyben, mély analízist fogunk végezni. Sok időnk van Kínáig (ápr. 15.), tehát remélem, javulni tudunk. Nagyon várom már az ottani versenyt, hogy végre jobb eredménnyel zárjak, a szezonom többé-kevésbé ott fog elkezdődni."