Vágólapra másolva!
Adam Parr családi okokból távozik a csapattól március végén.

A döntés meglepetésként érte a Forma-1-et, mivel Parr-ról köztudomású volt, hogy Frank Williams az utódjának tekinti. A 46 éves vezető 2006-ban csatlakozott a csapathoz, mint vezérigazgató, 2010-től pedig elnökként folytatta tovább tevékenységét a grove-i istállónál.

Parr utódja Nick Rose lesz, aki jelenleg a csapat egyik igazgatója. Frank Williams csapatfőnök és résztulajdonos fogja továbbra is felügyelni a csapat működését, valószínűleg ismét több feladat hárul majd az idén 70 éves alapítóra.

"2006 végén megkértem Adamet, hogy csatlakozzon a csapathoz, hogy támogasson engem a vezetésben" - nyilatkozta Frank Williams. "Az utóbbi öt évben Adam eredményei meghaladták az elvárásaimat, köszönetet kell mondanom neki a szolgálataiért. Nem utolsósorban a döntő szerepéért a tavaly végrehajtott szerkezeti változásokban, amelyek megmutatkoznak a csapat idénre javult versenyképességében, és abban, hogy sikeresen bevezettük a részvényeinket a Frankfurti tőzsdére" - nyilatkozta Frank Williams.

"Adam jó viszonyban hagy itt minket, hogy jobb egyensúlyt teremtsen az életében, amihez sok sikert kívánunk neki és a családjának is. Jó formában hagyott itt minket, bízom benne, hogy a vezetőtanács és a menedzsment továbbra is egy ígéretes jövő felé vezeti majd a Williams üzleti tevékenységeit" - tette hozzá.

Forrás: Williams
Forrás: Williams

Patrick Head, Frank Williams és Adam Parr

Adam Parr így nyilatkozott: "Nagyon hálás vagyok Franknek a lehetőségért, hogy a Williamsnél dolgozhattam az utóbbi öt évben, egy olyan periódusban, ami egyszerre volt kihívásokkal teli, de eredményes is egyben. A Williams egy egyedülálló csapat 500 csupa szív és tehetséges emberrel, sok szuper partnerrel a Forma-1-ben és azon kívül is. A Williams készen áll arra, hogy továbblépjen, mindenkinek minden jót kívánok Grove-ban."

Parr megosztó és nem túl népszerű személy volt a paddockban, és a williams tavaly év végén leköszönt társalapítójával és technikai igazgatójával, Patrick Headdel sem ápolt túl jó viszonyt.